Povređena dvojica padobranaca u Jagodini stabilno

Srbi Saviću je prilikom skoka otkazao glavni padobran. On je prebačen u bolnicu i u toku su snimanja rendgenom

  • 0

Zdravstveno stanje padobranaca Srbe Savića (58) iz Ćuprije i Aleksandara Pavlovića (32) iz Beograda, koji su povređeni prilikom skokova u Jagodini je stabilno.

To je izjavio dežurni ortoped Bolnice u Jagodini dr Miki Zarkov.

- Savić ima tešku telesnu povredu u vidu preloma vrata butne kosti i moraće da se operiše. Pošto u Jagodini nemamo endo proteze bescementne, biće upućen u Klinički centar Kragujevac gde će biti operisan. Savić je u Jagodini zbrinut maksimalno - rekao je Zarkov.

- Pavlović ima nagnječenje karlične kičme, ima sumnju na prelom slabinskog drugog pršljena. Smešten je na Odeljenje ortopedije gde će biti opserviran, a konsultovaćemo se i s neurologom -  rekao je Zarkov, koji je specijalista ortopedne hirurgije i traumatologije.

Podsetimo, na aeromitingu 13. memorijalni kup "Goran Ostojić i svi pali borci", koji se održava u Jagodini, povređen je još jedan padobranac, drugi od jutros, kada je takmičenje počelo.

Reč je o padobrancu iz Beograda, rođenom 1980. godine, izjavio je šef Odeljenja ortopedije Bolnice u Jagodini dr Radenko Rubežić.

Sumnja se na prelom pršljena kičme, dodao je Rubežić, i istakao da padobranac, čije ime nije navedeno, nije u životnoj opasanosti.

Prvi padobranac koji je povređen je Srba Savić iz ekipe Jagodine, koji je prebačen kolima Hitne pomoći u bolnicu, gde mu se trenutno rade rendgenska snimanja.

U Hitnoj pomoći rekli su da se ne radi o velikoj povredi i da je možda u pitanju samo veće ugruvanje.

Savić je skakao sa 1.000 metara, a nije poznato na kojoj je visini padobran otkazao.

Na aeromitingu učestvuje 12 ekipa iz Srbije, dve Vojske Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Bugarske sa ukupno 49 takmičara, napomenuo je Kuzmanović.

Padobranci se takmiče u disciplini "skok na cilj" sa 1.000 metara, a vozi ih helikopter MI 8 Vojske Srbije sa vojnom posadom.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA