Objavljena čitulja Draži Mihailoviću u "Politici"!

 
  • 1

- Pamtimo desetine hiljada poginulih, surovo ubijenih i preminulih saboraca legendarnog srpskog Čiče - piše u čitulji koju su potpisali Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini od 1941. do 1945. godine i negovaoci tekovina Ravnogorskog pokreta

U nedeljnom izdanju "Politike", u delu za pomen, izašla je čitulja Dragoljubu Draži Mihailoviću, u kojoj stoji da će u utorak, 17. jula, u beogradskoj Crkvi Svetog Save biti održan parastos komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini "bezgrobnom heroju, koga su izdali saveznici, a zverski ubili Brozovi zločinci".

Čitulju komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini dali su Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini od 1941. do 1945. godine i negovaoci tekovina Ravnogorskog pokreta.

Pamtimo desetine hiljada poginulih, surovo ubijenih i preminulih saboraca legendarnog srpskog Čiče - piše u čitulji.

U podgoričkom listu "Dan" u subotu su objavljene dve ovakve čitulje povodom 66. godišnjice od pogubljenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

Jedna od čitulja je potpisana sa "Zahvalno potomstvo vojnika kraljevske vojske u otadžbini", a druga sa "Srpski soko Herceg Novi".

(D. Z.)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA