Stravičan požar u Zagrebu podmetnut: Izgorelo veliko skladište, drama trajala čitavu noć, a jedan detalj odao je sve! (VIDEO)

 
  • 0

Noćas je goreo Zagreb, a miris paljevine se i jutros oseća u nekim delovima grada

Iz Kancelarije za hitne situacije Grada Zagreba noćas su izvestili kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" izvršio više merenja kvaliteta vazduha u neposrednoj blizini požara i široj okolini kojom prilikom nisu zabeležili prisutnost štetnih gasova.

Zagreb: Veliki požar u pogonu firme za preradu otpada, vatra će se gasiti do jutra (VIDEO)

Dodaju kako je na intervenciju je izašlo 135 vatrogasaca sa jedanaest vozila i dvadeset pet vozila DVD-a.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nastaviće sa kontinuiranim merenjima kvaliteta vazduha, a o rezultatima merenja javnost će biti obaveštena.

CIOS: Požar je možda podmetnut

U požaru nema povređenih. Sinoć, nešto posle 20 sati požar je zahvatio otvoren magacin CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, javili su sinoć iz CIOS-a.

Glavni u Kancelariji za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, koji je bio na licu mesta, izjavio je da se procenjuje da će požar biti ugašen za 15 do 20 sati.

- Još nije poznat uzrok, ali je delatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta pre izbijanja požara primetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mestu izbijanja. U skladu sa izjavom čuvara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, ali dim je primećen na nedostupnom vrhu, gde nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada - saopštili su iz CIOS-a.

Gorieli su otpadni nameštaj i drugi drveni otpad, kao i deo ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Požar brzo stavljen pod kontrolu

- Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutno proveravaju požarište i zalivaju opožareni materijal - saopšteno je.

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.

Kako piše index.hr, još uvek se vidi dim iznad C.I.O.S.-a, a smrad se oseća iznad kvartova Stenjevec, Malešnica i Špansko.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / index.hr)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA