JOŠ JEDAN ZLOČIN: Na Kosovu ubijen bračni par Jevtić!

Bračni par povratnika pronađen mrtav u selu Talinovac kod Uroševca. Kosovska policija blokirala mesto, ne dozvoljava evakuaciju Srba

  • 0

Sinoć oko 22 sata u selu Talinovac kod Uroševca ubijeni su Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana. Supružnici su bili povratnici na Kosovo, a Milovan je bio izabrani predstavnik sela, saopšteno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Milan Janjić, koordinator opštine Uroševac, u izjavi za Betu rekao je da još nije poznato kako su stradali Jevtići. Njih je pronašao komšija koji im je došao u posetu. Euleks i kosovska policija blokirali su kuću i ne puštaju nikoga unutra, rekao je Janjić za Kim radio.

Meštanin Branislav Milenković rekao je da su oko 22:10 sati u njegovu kuću došli policajci.

- Došao je i komandir koga poznajem i pitao me kada sam poslednji put video Jevtiće. "Video sam ih juče, išli smo kombijem u Štrpce", odgovorio sam. Onda mi je on rekao da su njih dvoje ubijeni - kazao je on.

Milenković tvrdi da je zahtevao da nekoliko srpskih porodica evakuišu iz sela u Štrpce, ali mu je policajac odgovorio da je selo puno policije i da nema razloga za brigu i evakuaciju.

Predsednik opštine Uroševac Milan Janjić rekao je da je Ljiljana doputovala u Talinovac pre nekoliko dana i da od meštana niko ništa nije čuo jer je kuća Jevtića izdvojena na kraju sela.

Regionalni portparol KPS-a iz Uroševca Agim Gaši izjavio je da su Jevtići ubijeni oružjem kalibra 7,62 milimetara, sa po jednim ispaljenim metkom. Policija, kako je rekako, još nema ni osumnjičenog ni uhapšenog u vezi sa tim zločinom, ali da su “sve jedinice aktivirane”.

Bračni par Jevtić se u svoje rodno selo vratio 2004. godine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA