≫ 

Tramp potpisao Protokol o pristupanju Crne Gore NATO: Još dve zemlje moraju to da urade

Američki Senat prethodno je ratifikovao protokol ogromnom većinom glasova senatora iz obe stranke - 97 se izjasnilo za, dok su samo dvojica senatora, Rend Pol i Majk Li, bili protiv

  • 36

Predsednik Donald Tramp potpisao je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, čime je okončana procedura njegove ratifikacije u Sjedinjenim Državama, prenosi Glas Amerike.

NATO preko Rumunije i Bugarske BLOKIRA dolazak "migova" u Srbiju!

Bela kuća još nije zvanično objavila saopštenje o potpisivanju protokola.

Američki Senat prethodno je ratifikovao protokol ogromnom većinom glasova senatora iz obe stranke - 97 se izjasnilo za, dok su samo dvojica senatora, Rend Pol i Majk Li, bili protiv.

Senatori su posle davanja zelenog svetla za članstvo Crne Gore u NATO-u ocenili da će to ojačati Alijansu i istovremeno osnažiti demokratiju i nezavisnost Crne Gore.

Takođe su naveli da crnogorsko članstvo osnažiti američku nacionalnu bezbednost i poslati snažnu poruku Rusiji "koja pokušava da okupira susede i menja međunarodni poredak".

Nakon što je predsednik stavio potpis na ratifikovani protokol o širenju saveza, ostaje da proceduru verifikacije okončaju još Holandija i Španija.

Crnogorski zvaničnici očekuju da Crna Gora bude punopravna članica NATO-a već na samitu krajem maja u Briselu, prenosi Glas Amerike.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. april 2017 | 14:27

    Niti su svi Hrvati - ustase,niti svi Srbi - cetnici.Veliki broj stanovnika Crne Gore, je bio protiv.Ne vredjajtem ceo - narod...

  • Nikolas

    11. april 2017 | 09:38

    BRISEL I NATO JE PUTEM MILA DIKTATORA USPEO DA UGURA GORU CRNU U NATO ALIJANSU!!! SVE JE URADJENO STRASNIM ZASTRASIVANJEM I PROGONOM SRBA I RUSA !!! MILO JE SVE ONE KOJI SU KUPOVALI NEKRETNINE OPLJACKAO I PROGNAO!!! STOTINE MILIONA EURA JE NA TAJ NACIN PRISVOJIO!! !!!!!! KAD TAD TO CE MU SE OBITI OGLAVU-OTETO PROKLETO!!!!!

  • Saš@*

    11. april 2017 | 09:25

    Al ste se usrećili djetici.. Sad cete videti kako ce preletati Grnom Gorom kako bi izvideli sta ima u Srbiji.. Zato ste im i trebali! Ali malo morgen Tramp(oni). Proslo je vreme udaranja po usima Srbije! Sad se još NEKO pita i brine o njenom statusu tako da... Zivela Srbija / Republika Srpska / i sav svete srpski!! .. ali i dobronamerni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA