Suzana dobila otkaz jer je na poslu pojela 2 kriške pršute: Odluka suda šokirala je čitav Balkan (FOTO)

 
 ≫ 

Ishod svega dokazuje, smatra Suzana, da za moćnike i takozvane obične radnike ne vrede ista pravila

Prodavačica koja je dobila otkaz u Zadru zbog dve kriške pršute postala je simbol radničkog otpora u Zadru, a i šire. O njoj danas pišu svi mediji u regionu.

Nećemo ginuti za tajkune i političare: U Zagrebu održani protesti ZA i PROTIV uvođenja vojnog roka (VIDEO)

Zbog njene borbe sa vetrenjačama jutros se u gradu i protestovalo. Suzana Šešo (44) priznaje da je uzela dve kriške pršute, ali ne veruje da je zbog toga grubo narušila poverenje poslodavca niti da je zbog toga trebalo da dobije otkaz.

- Jeste, uzela sam par kriški salame pred kraj radnog vremena oko 19 sati jer smo tada radili do 21 sat. Samo da bih trenutno zavarala želudac da bih mogla nastaviti s poslom - priča Suzana Šešo za RTL Danas.

Iako je tog dana već imala pauzu za ručak, nadzorne kamere su je snimile i posle 15 dana dobila je otkaz jer je konzumirala hranu poslodavca bez odobrenja.

Suzana je započela svoju pravnu bitku nakon što je po sudskom nalogu vraćena na posao. Županijski sud u Zadru uvažio je žalbu trgovačkog lanca i proces je vraćen na početak. Sada ponovo nema posao i još mora da plati i sudske troškove.

- Optimistična sam. Pa čak i ako izgubim ponovno, ja ću biti pobednik. Jer ne borim se samo za sebe, borim se za sve radnike u Republici Hrvatskoj, a pogotovo u trgovačkom sektoru. Tamo sam već 15 godina i znam šta se sve događalo i koji su mobing radnici trpeli - dodala je.

Ishod svega dokazuje, smatra Suzana, da za moćnike i takozvane obične radnike ne vrede ista pravila, te dok sitni radnici dobijaju otkaze zbog najmanje greške, poslodavci i njihovi moćni advokati imaju podršku pravosuđa.

Bitka Suzane Šešo se još nije završila, jer planira da uloži žalbu na Županijski sud. U njenoj borbi od velikog bi značaja bila podrška javnosti i udruženja, smatraju stručnjaci, zbog čega su otkad ceo slučaj traje i mnogi mediji stali na stranu ove hrabre Zadranke, piše Indeks.hr.

Pogledajte šta zapravo podrazumeva mobing u firmama:

Da li ste čuli za sličan slučaj možda u Srbiji? Svoje mišljenje o ovom slučaju podelite s nama u komentarima, a  ukoliko znate nekog ko ima slično iskustvo kao Suzana, javite nam se na mejl redakcija@telegraf.rs

(Telegraf.rs / Index.hr / Foto: RTL)

Video: "Nijedna vrsta ne umire sama": Praćenje orlova zmijara preko 4G video-kamere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dox

    12. februar 2017 | 15:41

    Sta ocekujete bivši jugosloveni posle onakve države koja je bila raj za radnike sad ide DNO iz kojeg nema povratka slovenci i hrvati su prvi bili za razbijanje jugoslavije opet gazda konja jaše

  • Petar

    12. februar 2017 | 12:51

    Nebi krala kad bi imala . Ne krades od onog ko nema vec ko ima . A taj nije zaradio svojim znojem .

  • xxx

    12. februar 2017 | 18:56

    Eee nije vam valjao Titov socijalizam gde si imao platu,regres,placene odmore,bolovanja koja se podrazumevaju kad si bolestan,socijalno i zdravstveno pod obavezno i naravno besplatne obroke na poslu!!!!!! Izvolite sad uzivajte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA