Oslobođen za dvostruko ubistvo, a kažnjen za nošenje oružja!

 
  • 26

Porodice ubijenih mladića Pavla Stanišića (23) i Zdravka Lukića (21) burno su reagovali kada su čuli oslobađajuću presudu majoru Draženu Požaru (39), majoru Vojske Srbije

Dražen Požar (39), major Vojske Srbije, danas je u Višem sudu u Beogradu oslobođen optužbi za ubistvo Pavla Stanišića (23) i Zdravka Lukića (21) ispred kafane "Sremska noć" u Batajnici i osuđen na tri godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja!

Nikola Stanišić, rođeni brat ubijenog Pavla Stanišića i trojica njegovih drugova, osuđeni su zbog učestvovanja u tuči u kafani "Sremska noć". Tako je Đura Burki dobio osam meseci zatvora, dok su Nikola Stanišić, Ivan Krstivojević i Bogdan Dragić osuđeni na po šest meseci zatvora.

Porodice ubijenih mladića, kao i roditelji okrivljenih za učestvovanje u tuči burno su reagovali kada je Požaru izrečena oslobađajuća presuda za dvostruko ubistvo. Iincident je izbegnut brzom reakcijom sudske straže koja je po naređenju sudije odmah izvela nezadovoljne roditelje napolje.

Slavica Zeković, majka osuđenog Đure Burkija je glasno protestovala i optužila veće sudije Zorane Trajković "da su od suđenja napravili lakrdiju".

- Ovo je sramno! Kako imate savesti da izreknete oslobađajuću presudu za dvostruko ubistvo?! Napravili ste najobičniju lakrdiju od suđenja za dvostruko ubistvo - vikala je nezadovoljna Slavica Zeković, posle čega je u pratnji sudske straže morala da napusti sudnicu.

Tužilaštvo je tražilo da Požar bude osuđen na najstrožu kaznu zatvora od 40 godina zbog čega je posle izricanja presude najavilo žalbu.

Punomoćnici mladića osuđenih za učestvovanje u tuči takođe su najavili žalbu na presudu i novo suđenje.

(A. T.)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • advokat

    21. jun 2012 | 16:22

    Zorana Trajković inače važi za jednu od najstrožih sudija u Višem sudu. Smatram da je ovde donela ispravnu odluku, jer je reč o klasičnom primeru nužne odbrane. Osećam potrebu da ovo kažem iako sa tim predmetom nemam nikakve veze. Razumem majčin bol, ali neka se zapita kako je bilo tom čoveku koga su prethodno pretukli, pa se vratili. Šta je trebalo da radi, da im skuva kafu?

  • jelena

    21. jun 2012 | 17:13

    SRAMOTNA PRESUDA SUDIJE ZORANE TRAJKOVIC ZA PRAVOSUDJE SRBIJE ! DVA TESKA UBISTVA SA PREDOMISLJAJEM, DVA POKUSAJA UBISTVA SA PREDOMISLJAJEM SA POSLEDICAMA RANJAVANJA, JEDAN POKUSAJ UBISTVA SA PREDOMISLJAJEM,SVELA JE NA OSLOBADJAJUCU PRESUDU UBICI DRAZENU POZARU PRIPADNIKU VOJISKE SRBIJE.I IZREKLA KAZNU OD 3 GODINE ZATVORA ZA NE ZAKONITO NOSENJE I KORISCENJE ORUZJA BEZ DOZVOLE.DA LI JE SUDIJA ZORANA TRAJKOVIC DONELA PRESUDU CISTE I MIRNE SAVESTI???? DA LI CE I OVAJ SLUCAJ PROCI KAO KAO SLUCAJ ''TOPCIDER''????? I DA LI CETE SA OVAKVIM SUDIJAMA IMATI POVERENJE U PRAVOSUDJE SRBIJE !!!!!

  • Ja

    21. jun 2012 | 18:35

    Sramotna presuda zaista ,samo 3 godine pa ovi momci ukupno su dobili skoro toliko,pretukli ga ,cuj pa da jesu njih 5 bio bi invalid ili 2 metra ispod zemlje..Ali od ovog pravosudja me nista ne cudi pa cak i u ovakvim situacijama,covek je radio u vojsci srbije ,da je neki obicni smrtnik dobio bi sigurno tih 40 godina,ovako ne povukle su se sve veze,i ko zna sta jos,ipak radiiti u vojsci nije mala stvar Drazen je sigurno dosta toga znao..TUGA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA