Seks "utroje" ne može ni u reklami! (VIDEO)

 
  • 8

Savet RRA podneo prijave protiv "B92" i "Prve" koje emituju reklamni spot Državne Lutrije Srbije u kome se jasno aludira na grupni seks. Kazne od trista hiljada do tri miliona dinara

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA)  još nije doneo odluku o kažnjavanju Televizija B92 i Prve zbog emitovanja reklame Državne lutrije Srbije za sportsko klađenje koja aludira na grupni seks.

Kazna za emitovanje reklame, u kojoj glumci Milan Kalinić i Andrija Milošević raspravljaju o klađenju na pobedu jednog ili drugog tima a dilemu rešava devojka koja im "nudi trojku", može biti u visini trista hiljada do tri miliona dinara!

Prema Zakonu o oglašavanju, emiterima su uručene prekršajne prijave i prijave po privrednom prestupu, a očekuje se njihovo obrazloženje, objašnjava Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA.

- Savet je jasno izneo mišljenje da je sadržina reklamnog spota neprikladna, kao i da izaziva asocijacije koje se u tom konkretnom slučaju mogu smatrati nepristojnim. RRA ne može da spreči emitovanje, kao što nije moglo ni u slučaju rijaliti šoua "Farme", "Dvora" ili "Parova". Koristimo svaku priliku da apelujemo na emitere, koji moraju biti društveno odgovorni, da u sadržaju nemaju ništa što može naneti štetu narodu - rekao je Karadžić.

Takođe, Karadžić je naglasio da odluku o kažnjavanju, nakon dobijenog obrazloženja televizija, moraju verifikovati svi članovi RRA.

Reklamni spot je označen sa "18+", što znači da nije pogodan za maloletnike, ali i da je njegovo emitovanje dozvoljeno samo u terminu od ponoći do 6 ujutru, što televizije "B92" i "Prva" nisu ispoštovale.

U Državnoj lutriji Srbije kažu da nemaju nikakav komentar na spot, da je u pitanju spor sa emiterima, pa pitanja treba uputiti na adresu televizijskih stanica protiv kojih je spor pokrenut.

Savet RRA je započeo postupak o usvajanju novog Pravilnika o klasifikaciji programskih sadržaja koji mogu ugroziti fizički, moralni i mentalni razvoj dece i omladine. Tim povodom u Savetu očekuju sastanak sa urednicima filmskog i serijskog programa svih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Pogledajte sporni spot:

(Lj. V.)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljiljana

    16. jun 2012 | 00:33

    nije pogodan za maloletnike,a klinkice trudne sa 14 godina.Ma daj,reklama je bas simpaticna.

  • julijana

    16. jun 2012 | 02:07

    da to je neprikladno.a baba koja se javno j**** la 2 puta je prikladna za tv...ooo zemljooo

  • skivuk

    15. jun 2012 | 23:06

    nasa najbolja reklama, ikada :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA