≫ 

ZEČEVI NA SUDU JER SU OGLODALI DUNJE: Vlasnik dobio odštetu od 740.000 dinara!

Zečevi su 2012. godine, koja se pamti po ledenim danima, u potrazi za hranom opustošili voćnjak V. O. u Glušcima pa se od 1.000 sadnica dunja 900 osušilo

  • 0

Nesvakidašnja odšteta isplaćena je u mačvanskom kraju. Lovačko udruženje "Mačva" iz Bogatića isplatilo je vlasniku voćnjaka V. O. 740.000 dinara odštete jer su mu zečevi oglodali 900 sadnica dunje u Glušcima.

VOJVOĐANI PSIMA BRANE VOĆNJAKE OD MIGRANATA: "Bacaju konzerve koje su dobili kao pomoć, a kradu naše voće"!

Naime, u zimu 2012. godine, koja se pamti po visokom snegu i ledenim danima, zečevi su, u potrazi za hranom, u voćnjaku V. O. u Glušcima napravili pravi "masakr“ nad mladim sadnicama dunje. Od 1.000 voćaka 900 se osušilo.

Sadnice je voćar zaštitio mrežom, ali pošto je sneg bio visok preko pola metra, uz to i zaleđen, zečevi su prethodne jeseni zasađene sadnice oglodali pri vrhu.

Zašto uništavamo sopstveno zlato? Što je najgore, za 10 godina ćemo plakati zbog toga

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

V.  O. je od Lovačkog udruženja zatražio naknadu štete da bi obnovio zasad. Kada nije uspeo da sa rukovodstvom Lovačkog udruženja postigne vansudski sporazum, angažovao je advokata i poveo parnicu.

– On je tužio Lovačko udruženje sa zahtevom da mu se nadoknadi šteta, a pre toga je, da bi izbegao povlačenje po sudu, pokušao da postigne sporazum. Oni nisu prihvatili, a sud je 2013. godine u prvostepenom postupku odbio tužbu u celosti. Uložili smo žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu koji je usvaja i vraća predmet na ponovno odlučivanje sudskoj jedinici u Bogatiću. Ovog puta sudija je presudio da Lovačko udruženje isplati odštetu od 280.000 dinara uz obrazloženje da je i vlasnik voćnjaka delimično kriv za štetu koju su zečevi pričinili – priča advokat Radosav Šobić za Macvapress.rs.

Foto: Tumblr.com Foto: Tumblr.com

SVI KOJI VOLE SRBIJU MORAJU OVO DA ZNAJU: Najbolje vino, rimski car i Mačvanske lile (FOTO)

Šobić i njegov klijent nisu bili zadovoljni, pa su uložili žalbu Apelacionom sudu. U aprilu ove godine preinačena je odluka suda u Bogatiću i u celosti prihvaćen njihov zahtev.

Lovačko udruženje je obavezano da vlasniku voćnjaka isplati ukupno 466.768 dinara odštete, a zbog kamate, troškova veštačenja i sudskog postupka, kasa Lovačkog udruženja je, na kraju, "olakšana“ za ukupno 740.000 dinara!

(Telegraf.rs / Mačva pres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA