Greškom ubio 140 ljudi na sahrani, čeka ga teška kazna (FOTO)

 
  • 2

Napad, koji se dogodio osmog oktobra, izazvao je međunarodne reakcije i jake kritike zapadnih saveznika Saudijske Arabije

Saudijska vojna koalicija koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga navodi da je bombarder "greškom naciljao" sahranu u Sani kada je ubijeno 140 ljudi.

MASOVNI POKOLJ NA SAHRANI: Poginulo 82 ljudi, među njima brojni zvaničnici!

Osim toga, u saopštenju saudijske vojske se navodi da će zbog toga biti pokrenut disciplinski postupak.

Napad, koji se dogodio osmog oktobra, izazvao je međunarodne reakcije i jake kritike zapadnih saveznika Saudijske Arabije, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zbog nepoštovanja koalicionih dogovora i procedura, “kao i izdavanja netačnih informacija, avion je usmeren na pogrešnu lokaciju što je dovelo do smrti civila" saopštio je tim istražitelja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Biće preduzete odgovarajuće akcije protiv onih koji su izazvali incident a porodicama žrtava treba ponuditi odštetu, navodi se u saopštenju.

Poznato je da u Jemenu svoje ljude strogo kažnjavaju za greške, pa ne sumnjamo da će disciplinski postupak koji će ubrzo biti pokrenut biti surov.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA