NESVAKIDAŠNJA PRESUDA U BITOLJU: Godinu dana zatvora za tri semenke marihuane

 
  • 6

Osim zatvorske kazne, optuženi S. V. će morati da plati i sudske troškove, a tri semenke i dva džointa marihuane pronađene kod njega biće uništene

Sud u Bitolju, na zapadu Makedonije, osudio je S. V. iz tog grada na jednu godinu zatvora jer je policija kod njega pronašla i zaplenila tri semenke "kanabis sative" i dva džointa marihuane ukupne težine od 0,27 grama!

Bosanci legalizovali KANABIS u medicinske svrhe

Osim zatvorske kazne, optuženi S. V. će morati da plati i sudske troškove, a tri semenke i dva džointa marihuane pronađene kod njega će biti uništene.

U obrazloženju presude je navedeno da je S. V. u aprilu prošle godine neovlašćeno nabavio tri semenke "kanabis sative" koje je čuvao u svom domu, a sa druge strane, svom sugrađaninu M. K. je prošloh juna prodao dva džointa, jedan od 0,14, a drugi od 0,13 grama, za ukupno 100 denara, nešto više od 1,5 evra.

Optuženi S. V. je pred sudom rekao da se ne bavi trgovinom droge, a tri semenke marihuane je našao dok je pravio džoint. Njih je bacio blizu šporeta, gde ih je našla policija.

Sud nije prihvatio njegovu odbranu tvrdeći da semenke nisu bile pronađene kod šporeta, već "u najlon kesi".  Sud je na kraju Bitoljčana S. V. osudio na jednu godinu zatvora, koliko je zakonski predviđen miminum za ovo krivično delo.

(D. J.)

Video: Građani oduševljeni akcijom Ministarstva zdravlja i organizacijom preventivnih pregleda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA