UPOZNAJTE ROMSKU KRALJICU: Amela ima 400 automobila, vilu u Italiji i milione na računu!

 
  • 6

Istražitelji veruju da je u pitanju novac zarađen prosjačenjem, ali i prodajom metalnog otpada, za koji nije plaćala porez

"Kraljica Roma" iz BiH, Amela Seferović (60), koja ilegalno zarađeni novac iz Italije skriva na računima u hrvatskim bankama, našla se na meti istražitelja koji užurbano traže dokaze protiv nje.

ROMKINJA JE SRPSKOM VOJNIKU POGODILA PROŠLOST: Kada je otišao kod monahinje, saznao je pravu istinu koja ga je SLEDILA!

Nakon informacija hrvatske Kancelarije za sprečavanje pranja novca i Uprave policije, oni su pokrenuli postupak protiv 22 osobe. Kako se spekuliše, traže se dokazi kojima bi se potkrepile sumnje da su pokušali oprati gotovo šest miliona evra u hrvatskim bankama.

Taj je novac pre gotovo dve godine otkriven na računima iza kojih su stajale osobe bez imovine, prebivališta ili zaposlenja u Hrvatskoj.

Oni su se uglavnom pojavljivali u bankama i tamo kao korisnici računa dobijali OIB-ove, s kojima su mogli obavljati i uplate i isplate.

Ipak, Kancelarija za sprečavanje pranja novca posumnjao je da bi se moglo raditi o nezakonito stečenim iznosima, zbog čega je policija krenula u detaljnije provere. Naime, upravo je Amela Seferović pokušala tada u banci da podigne iznos od oko 200 hiljada eura, no pri tome nije mogla da objasni odakle joj toliki novac. Zato joj je sva imovina odlukom suda blokirana, a zamrznuti su i milionski iznosi članova njene rodbine.

Istražitelji veruju da je u pitanju novac zarađen prosjačenjem, ali i prodajom metalnog otpada. Ilegalna prodaja starog gvožđa u Italiji predstavlja krivično delo, a sumnja se da je uplatama na račune u Hrvatskoj izbegnuto plaćanje poreza. I hrvatski zakoni propisuju obvezu plaćanja poreza na novac od prodaje sekundarnih sirovina.

Foto:  Nikola Bogdanić Foto: Nikola Bogdanić

Amela Seferović, 60-godišnjakinja je koju znaju i kao Senu Halilović.

Prema informacijama do kojih smo došli, živi na relaciji BiH-Hrvatska-Italija. Većinom boravi u svom zdanju u Mostaru, dok u Italiji, u Astiju, ima vilu, doduše ilegalno sagrađenu. Udata je formalno za Italijana, a istražitelji veruju kako njenu imovinu, osim vrednih nekretnina čini i čak 400 ličnih automobila visoke klase.

Na čelu je skupine povezane uglavnom porodičnim vezama, ali i brakovima koji su poslužili samo za dobivanje državljanstva. Deo njene rodbine i dalje živi u romskim kampovima u Italiji, dok ih deo uživa u nekretninama koje su okružene bazenima. Nekoliko takvih je i u Trogiru, gde su dobro poznati komšijama.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek, Foto-Ilustracija:  FreeDigitalPhotos.net/sattva Foto: Tanjug/Danilo Peternek, Foto-Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net/sattva

U tamošnjoj ekspozituri Splitske banke u nekoliko je navrata i podigla novac, pre nego što se posumnjalo u izvore tih sredstava. Zbog svega toga zovu je “kraljicom Roma”.

Istražiteljima, doznajemo, vreme koje imaju za finalizaciju ove istrage curi, jer je mesecima zahtev hrvatskih vlasti zbog sumnji u pranje novca čekao reakcije međunarodnih policijskih tela, te italijanskih istražitelja.

Nakon što je letos već istekla mogućnost da novac bude blokiran u hrvatskim bankama, stigao je zahtjev iz Italije za produženjem te blokade jer je otvorena istraga protiv Amele Seferović i još 21 osumnjičene osobe. Već sledeće nedelje ispitivanje osumnjičenih očekuje se na sudu u Torinu gde će svi dobiti prvu priliku objasniti na koji su način stekli novac.

Međutim, za sada nema podataka da je bilo ko od osumnjičenih prijavio bilo kakva redovna primanja, niti je utvrđeno da su na iznose koji su završili na računima u Hrvatskoj platili porez.

(Telegraf.rs / Fokus.ba)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    6. oktobar 2016 | 22:23

    Ja stvarno ne znam da se za prosjacenje placa porez,svaka joj cast ja se ne bih usudila

  • Јасмина

    7. oktobar 2016 | 15:03

    Е па нека је.Скидам јој капу.Жена се сналазила и обезбедила и шта сад,појавили се утеривачи пореза(већих просјака и лопова од њох нема)....

  • Nik

    7. oktobar 2016 | 13:39

    Mene zanima da li je svih prethodnih godina uplacivala pazar jer i to je duzna po zakonu kao i porez na dobit na kraju godine? Kakve nebuloze ljudi ovo je ludnica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA