SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO NOVI ZELAND: Čitavo ostrvo TRESLO SE ceo minut

 
 ≫ 
  • 0

Trenutno nema informacija o žrtvama i načinjenoj materijalnoj šteti

Zemljotres jačine 7,1 stepeni Rihterove skale pogodio je obalu Novog Zelanda, 145 kilometara severoistočno od grada Gizborn.

Potres se dogodio u 4.37 sata po lokalnom vremenu na dubini od 30,7 kilometara, a Geološki institut SAD (USGS) nije izdao upozorenje od cunamija na pacifičkoj obali Kanade ili SAD. Takođe, čileanska vojska ne očekuje ni cunami na obali te južnoameričke države.

Vlasti su stanovnicima mesta Tologa Bej naredili da se evakuišu iz bezbednosnih razloga. Takođe je objavljeno "upozorenje na potencijalnu opasnost od cunamija u svim obalskim područjima Novog Zelanda". Radio Novi Zeland je javio da su stanovnici obalskih područja u blizini oblasti Ist kejpa upozoreni da bi trebalo da se evakuišu. Trenutno nema informacija o žrtvama i načinjenoj materijalnoj šteti.

Američki Nacionalni centar za upozorenje na cunami saopštio je da nema opsanosti od cunamija na pacifičkoj obali Kanade ili SAD, a čileanska vojska ne očekuje ni cunami na obali te južnoameričke države.

Korisnici Tvitera sa novozelandskog Severnog ostrva naveli su da ih je potres probudio.

Nakon nekoliko sati prekinuta je evakuacija, jer su aktuelni samo manji naleti cunamija. Stanovnici se vraćaju svojim domovima pošto je zabeležen najviši talas cunamija od 30 centimetara.

Zemljotres, koji je pogodio istočnu obalu Novog Zelanda, izazvao je mali cunami, a prema rečima zvaničnika nisu zabeležene ozbiljnije povrede niti značajnija oštećenja, navodi AFP.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA