POSLE RASPRAVE SA POLICAJCEM, VUKAO GA KOLIMA PO PUTU: Nesrećnog čoveka spasile kolege

 
  • 5

Pre nego što se otrgao i pobegao, napadač je po glavi policajcu naneo lakše povrede

Novosadska policija privela je 44-godišnjeg Novosađanina G. M. koji je nasrnuo na policajca i povredio ga, u subotu, 20. avgusta u Ulici Maksima Gorkog.

Carinici su videli snimak na skeneru, a onda su otvorili beli autobus i ostali U ŠOKU! (FOTO)

Incident se dogodio tokom utakmice visokog rizika Partizan - Spartak, na zatvorenoj raskrsnici Maksima Gorkog i Dimitrija Tucovića, koju je obezbeđivao saobraćajni policajac.

Pojavio se G. M, koji je želeo da svojim vozilom prođe ulicom, što mu je onemogućeno. Ubrzo je došlo do rasprave između muškarca i policajca, koji je objašnjavao da je ulica zatvorena i da se mogu koristiti drugi pravci.

RANJEN TAKSISTA U JERKOVIĆU: Pucnjava na okretnici autobusa 26!

Muškarac se razbesneo, vređao policajca, odbio da da ličnu kartu na uvid, a kao krajnji potez ušao je u svoj automobil i nasrnuo na novosadskog policajca.

Vukao je policajca, koji se držao za vrata, nekoliko metara dok se nije zaustavio. Kolege policajci su došli u pomoć. Pre nego što se otrgao i pobegao, napadač je naneo lake telesne povrede policajcu u predelu glave. Pošto je napadača policija pronašla i privela, tužilaštvo inicijalno nije odredilo pritvor. Međutim, prema informacijama Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs", danas je određeno zadržavanje G. M.

Foto-ilustracija: Tanjug/Saša Petrović Foto-ilustracija: Tanjug/Saša Petrović

Kako kaže Nenad Ljubišić iz ovog udruženja policije, ovaj stav tužilaštva pokazuje da se napadi na službena lica i njene institucije dalje neće tolerisati niti tako sme da bude.

OŠTRIJE KAZNE ZA SILOVATELJE: Ministarstvo pravde menja zakon i uvodi nova krivična dela

- Ovim se štite ne samo policijski službenici, već i drugi državni službenici koji imaju status službenih lica i uglavnom obavljaju poslove iz delokruga državne uprave ili komunalnih propisa, odnosno poverena su im ovlašćenja da postupaju u ime države ili gradova. Stoga Strukovno udruženje policije podržava i sve reforme koje za cilj imaju profesionalizaciju, selekciju i standardizaciju službenika i podizanje nivoa efikasnosti obavljanja poslova i operativnosti organizacionih jedinica organa uprave i policije kao takve - navodi on.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

POLICAJKA DANIJELA ZVANA HRABROST: Uradila je nešto usred bela dana na pijaci, zbog čega je sada svi SLAVE

Kako dodaje, iz godine u godinu je sve više zabeleženih napada na službena lica i vreme je da se zauzme oštar stav i tome stane na kraj.

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    22. avgust 2016 | 22:29

    i pusten na slobodu u redovnom postupku, divan primer bahatoj bagri, taj ce sutra da zgazi i zenu sa detetom, zna da je iznad drzave

  • Aleksej

    23. avgust 2016 | 07:58

    Ha ha ha ha .......privela ga policija pa ga pustili. Čovek ima 44 godine i ne smeju ime da mu objave. A onda ga je verovatno prijatelj iz policije obavestio da pro forme moraju da ga privedu pa će opet da ga puste. Eeeeeee Srbijo.

  • Novinari

    22. avgust 2016 | 22:27

    Dajte veca ovlašćenja policiji. Ovaj narod samo treba po dzepu! Zaštitite sluzbena lica, rade za bednu platu i jos ih narod bije. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA