VELIKA SRBIJA NE POSTOJI JER SMO VAS SRAVNILI SA ZEMLJOM: Ovo ustaše poručuju Srbima danas! (FOTO)

 
  • 39

Pretežno mladi Hrvati sa oduševljenjem su dočekali proslavu ovog, kako su rekli, velikog dana koji je "ponos Hrvatske", redovno poručujući "Za dom spremni"

Podizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi povodom proslave 21. godine od akcije Oluje, u toku svečanosti obeležavanja Dana pobede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Fejsbuk stranici portala 24 sata izazvalo je burne reakcije.

"IZVINJAVAM SE ŠTO NISMO ZAVRŠILI POSAO DO KRAJA". Zastrašujuća izjava vođe hrvatskih "branitelja" kao da je kopirana od HITLERA

Pretežno mladi Hrvati sa oduševljenjem su dočekali proslavu ovog, kako su rekli, velikog dana koji je "ponos Hrvatske".

Poruke da bi njihov narod, "kada bi se ponovo dogodila 1991. bio najsložniji i ponovo odbranio svoju domovinu", zbog čega se "hrvatskom srcu i narodu niko ne može suprodstaviti", kao i da bi "opet porušili Srbe čak i kad bi njima dali milijardu migova, a njima Hrvatima samo HS pištolje", Hrvati, neretko srpskih imena i prezimena, završavali su skraćenicom ZDS - za dom spremni.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na sporadične opomene da nije u redu to što pišu, čiji su autori bili Srbi i tek po neki Hrvat koji se ne deklariše kao ustaša, odgovarali su komentarima tipa: "A šta Srbi rade u Srebrenici? 11.7. je dan žalosti, a Srbi 12.7. slave kao Dan pobede kako oni kažu. Pobjedu nad ubojenim više od 10.000 ljudi. Pa zar teba išta više reći."

Sudeći po rečenicama koje su na javnom mestu ostavljali pod punim imenom, osim "nabacivanja" izmišljenih cifara, hrvatskoj ponosnoj omladini nije strašno najgnusnije ruganje srpskim žrtvama, o čemu svedoče "šale" kao što su "Obuci se srbine, bit će hladno, jer je danas Oluja" ili "Zato srbi i mrze meteorologe nisu im najavili oluju".

Standardne krvoločne fraze u stilu "Srbe na vrbe" i "Bolje Ustaša nego Četnik", praćene su i nešto originalnijim nastojanjima nalik želje izvesnog Željka, koji je desetak puta napisao kako mi je "prva i posljednja želja da zakolje VOJVODU ŠEŠELJA".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nazivajući Srbe "fašističkim plemenom" i prizivajući "Smrt Srbima, fašizmu i četnicima, a slobodu narodu", poručivali su komšijama da ih ima "kao Cigana, što i jesu", kao i da im je drago da smo tu: "neka vas boli, sad će vam i Albanci uzet pola Srbije, onda ste ko grašak mali".

Među skoro 1.000 komentara, može se pročitati tek nekoliko odgovora na "prozivke upućene Srbima".

Jedan od njih bio je i taj "da je Srbija pametna, pa da uradi isto što i vi Srbima za vreme oluje, da vrati go*na u kanalizaciju", ali Hrvati nisu ostajali dužni:

"Živjela Velika Srbija... A ček, to ne postoji jer smo vas sravnali sa zemljom. ZDS".

Pred kraj rasprave, nešto učestaliji bili su pomirljivi komentari obe strane, kako Srba koji uviđaju da "nema svrhe raspravljati se sa Hrvatima", tako i Hrvata koje je sramota njihovih sunarodnika koji "ponovo prizivaju da padne krv".

(Telegraf.rs)

 

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    6. avgust 2016 | 10:28

    U Srbiji se nije ni vodio rat, pa da je sravnite sa zemljom. Srbiju nisu mogli da sravne ni Ameri 99. a ne neke teroristicke grupe poput isis-a danas, sto ste vi i bili. Mrznjom ste stvorili drzavu, mrznjom je i odrzavate...Tuzno je na sta se vas zivot svodi.

  • Titan

    5. avgust 2016 | 21:30

    Croasani ubi vas takozvani SRBIJA kompleks ima da puknete ko tikve.Vidim čitate i naše novine samo napred.PS.Kompleksi se ne leče

  • Atina

    5. avgust 2016 | 17:41

    Vecina te mladezi nije bila ni rodjena tada sto znaci da ih roditelji truji mrznjom a to nije dobro nit zdravo zalosno to samo njima moze da skodi ...oni ce se u sopstvenoj mrznji udaviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA