RAZARAJUĆI TAJFUN IZAZVAO POTOP: Vodena bujica nosila automobile i ljude u Kini (VIDEO)

 
  • 0

Uprkos brzom opadanju jačine, oluja je izazvala obilne kiše u regionu, kako pokazuju fotografije objavljene na društvenim mrežama na kojim se vode potoci blatnjave vode, vozila koja su ostala zaglavljena u vodi do nivoa retrovizora i zgrade okružene klizištima

U udaru tajfuna Nepartak, koji je prerastao u tropsku oluju nakon što je u subotu pogodio kontinentalnu Kinu, šest osoba je poginulo, dok ih je najmanje osam nestalo, a naneta ekonomska šteta je procenjena na 860 miliona juana, odnosno 116 miliona evra, javljaju danas kineski mediji.

OLUJA PARALIZOVALA KINU: Evakuisano POLA MILIONA ljudi, otkazano nekoliko stotina letova (FOTO) (VIDEO)

Za dolazak Nepartaka, koji je teško pogodio i Tajvan pri čemu je jedna osoba poginula, a oko 300 ih je zadobilo povrede, Kina se pripremila evakuišuići oko 230.000 ljudi, saopštile su vlasti istočne provincije Fudžijan, koja je najviše pogođena, prenose francuski mediji.

Uprkos brzom opadanju jačine, oluja je izazvala obilne kiše u regionu, kako pokazuju fotografije objavljene na društvenim mrežama na kojim se vode potoci blatnjave vode, vozila koja su ostala zaglavljena u vodi do nivoa retrovizora i zgrade okružene klizištima.

Više od 200.000 stanovnika u deset kineskih gradova bilo je privremeno evakuisano, dok je više od 1.900 kuća i stanova uništeno, objavili su danas kineski mediji, pozivajući se na sinoć objavljene podatke Ministarstva za civilna pitanja.

Tokom vikenda su stotine hiljada stanovnika Fudžijana ostale bez struje, a saobraćaj je bio znatno poremećen pri čemu je pet aerodroma zatvoreno, navodi zvanični list "Global Tajms".

Juče su kineski zvaničnici saopštili da su najmanje dve osobe poginule, a 17 ih je nestalo, nakon što je tajfun Nepartak pogodio priobalni deo Kine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA