Iznuđena odluka narodne kuhinje: KORISNIK KOJI DOĐE SA PRLJAVOM POSUDOM OSTAJE BEZ OBROKA!

 
  • 6

Korisnike je prvo iznenadilo ovo pravilo, ali ga se sad pridržavaju

- Letnje su žege, pa je ova mera neophodna da bi se sačuvalo zdravlje korisnika - ističe Slobodan Đorđević, sekretar Crvenog krsta u Paraćinu u okviru kog Narodna kuhinja radi.

Bar vode ima na pretek ukoliko nema posla ni novca, ali izgleda da to ne važi za sve korisnike Narodne kuhinje u Paraćinu. Zbog toga što neki dolaze sa prljavim posudama u koje treba da im se sipa kuvano jelo, a kako su letnje žege povećale mogućnost zagađenja hrane, dešava se da neki korisnik bude vraćen da donese – čisti sud. Takvi građani uglavnom negoduju, ali narednog dana o higijeni povedu više računa, kako im se ne bi dogodilo isto.

Normalizovana isporuka obroka u narodnim kuhinjama

- Svakog dana pripremimo hranu za 750 ljudi, ali svi ne vode podjednako računa da im posude budu čiste, zbog čega smo morali i obaveštenje da istaknemo kakve su obaveze naših korisnika. Insistiramo da sud ne sme da bude prljav da bismo izbegli posledice po zdravlje, a i zbog nas, da bismo se mi zaštitili jer je tokom leta velika mogućnost zagađenja i u pripremi hrane mi o čistoći izuzetno vodimo računa – ističe Slobodan Đorđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Skoro svakodnevno ponavlja se ista priča: najsiromašniji Paraćinci koji dođu po obrok cepaju istaknuto obaveštenje, ali su saradnici i volonteri CK još uporniji i ponovo ga lepe. Osim redovnog pranja posuda, u obaveze korisnika spada još dolazak u određeno vreme - od 9 do 10 i obavezno pokazivanje bona prilikom preuzimanja hrane. Takođe, pravilo je da se ne može uzeti samo hleb, a ostaviti kuvano jelo.

U opštini Paraćin oko 800 građana ostvaruje pravo da koristi Narodnu kuhinju, ali redovno dolazi oko 750, koliko se i obroka priprema. Kako bi usluga bila što kvalitetnija, ovih dana adaptira se objekat u kom se hrana priprema, ali korisnici to nisu ni osetili. Napravljen je magacinski prostor i predulaz u kuhinju, a sve se kreči i generalno sređuje. Higijena je podignuta na maksimalni stepen, pa se isto očekuje i od korisnika.

Narodna kuhinja u gradu na Crnici jedna je od najstarijih u Srbiji i od osnivanja nikada nije prekidala sa radom.

(Z.R.P)

Video: Izložba slika Vuka Vidora u Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    22. jun 2016 | 20:21

    Higijena je normalna stvar,u vezi bilo čega. U potpunosti su u pravu,jer će posle ljudi iz narodne kuhinje biti okrivljeni ako se neko otruje,a siguran sam da ti isti ljudi iz narodne kuhinje,veoma vode računa o higijeni. Podržavam zaposlene u narodnoj kuhinji u potpunosti. Zar je toliko teško oprati jednu ili dve posude? Nema opravdanja za prljave sudove...

  • arijana

    22. jun 2016 | 18:04

    I sta je tu sporno?!

  • Drekavac

    22. jun 2016 | 22:40

    Slazem se sa normalnim zahtevom. Sale radi, peru li ruke korisnici narodne kuhinje?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA