TRAMP NA UDARU ŠPIJUNA: Ruska vlada hakovala Demokratski nacionalni komitet?

Hakeri su došli do čitave baze podataka o najizglednijem kandidatu Republikanske stranke za predsednika SAD Donaldu Trampu

  • 5

Ruski hakeri upali su u kompjutersku mrežu Demokratskog nacionalnog komiteta ukravši pritom čitavu bazu podataka o najizglednijem kandidatu Republikanske stranke za predsednika SAD Donaldu Trampu, saopštio je DNK.

Predsedavajuća Komiteta Debi Vaserman Šulc je taj incident nazvala ozbiljnim i navela da je DNK brzo preduzeo mere "da se uljezima zabrani pristup i osigura mreža", prenela je agencija AP.

List "Vašington Post", koji je prvi objavio vest o upadu ruskih hakera, naveo je da su hakeri ozbiljno ugrozili kompjuterski sistem komiteta, koji je sadržavao podatke iz istraživanja opozicije o Trampu.

Vlasniku Facebooka su profil na Twitteru hakovali jer je koristio GLUPU ŠIFRU

DNK navodi da hakeri, po svoj prilici, nisu imali pristup finansijskim i ličnim informacijama. Oni su čak mogli da čitaju i mejlove i sadržaje četova, navodi "Vašington Post", pozivajući se na anonimne zvaničnike Komiteta i stručnjake za bezbednost.

HAKERI UKRALI 65 MILIONA ŠIFRI, DA LI JE I VAŠA MEĐU NJIMA? Svi korisnici ove DRUŠTVENE MREŽE su ugroženi!

CrowdStrike, firma koja se bavi sigurnošću na internetu, potvrdila je danas da je došlo do hakovanja i da su nalogodavci tog akta iz ruske vlade.

(Telegraf.rs / Izvor: usatoday.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    14. jun 2016 | 20:05

    Odkad je Trump demokrata ? Koja nevrovatna glupost !!

  • Car Dusan Silni!

    14. jun 2016 | 23:16

    Hoce da zavade Trampa I Rusiju jer je ovaj simpatizer Putina! Garant cia haker!

  • Stefan

    14. jun 2016 | 20:29

    Da se rauzmemo ne podrzavam poteze americke vlade za spoljnu politiku ali jesam amerikanofil volim njihovu muziku, hranu i ne bas jer je odvratna i stetna, volim njihovu opustenost i nacin zivota ( osim cinjenice da im je sve od hrane GMO ) , naravno da ne podrzavam bombardovanje bilo koga, ali to odlucuju gospoda iz masonskih porodica a ne obican narod. Amerika je najjaca iz 2 razloga:Geografski polozaj, najmocnija vojska uz rusku, i cinjenica da amerikom vladaju veoma veoma bogati ljudi koji odrzavaju ekonomiju jer i sami su vlasnici dolara kao valute.Da bi masonerije propale, mora se uraditi vise od ukidanja dolara, moraju se te porodice uhapsiti sve jednom za svagda. Ukoliko se to ne desi, ocekujte jos vecu ekonomsku krizu svugde u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA