Slavica Đukić Dejanović: Želim vladu sa DS-om!

 
  • 2

"Imala sam odličnu saradnju s Demokratskom strankom i moje je mišljenje da treba nastaviti tim putem", kaže predsednica Skupštine Srbije

Kohabitacija je za Srbiju u ovom trenutku najbolje rešenje, razgovori nam tek predstoje, kaže Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine i vršilac dužnosti predsednika Republike.

Pobedu lidera SNS-a Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima ona je prokomentarisala kao "narodnu volju".

- Svi treba da je kao takvu prihvatimo. To je demokratija. Iskrena da budem, očekivala sam ovoliku razliku, ali u korist Borisa Tadića – rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Kada je reč o novoj vladi, predsednica Skupštine podseća da je dogovor postignut, ali dodaje da je još rano za davanje komentara i kalkulacije.

- Predstoje razgovori, ali uverena sam da naša koalicija neće odstupiti od prvobitnog dogovora. Ne treba zaboraviti da je SPS treći po snazi i da bi pre toga dve najjače partije trebalo da odluče i naprave prvi potez. Mandat za premijera daće Tomislav Nikolić i sigurno je da će ga ponuditi kandidatu iz SNS, odnosno Jorgovanki Tabaković – navela je ona.

Đukić Dejanović smatra da je kohabitacija za Srbiju u ovom trenutku najbolje rešenje.

- Ne krijem da sam u protekle četiri godine imala zaista odličnu saradnju s Demokratskom strankom i moje je mišljenje da treba nastaviti tim putem. U stranci nismo razgovarali posle drugog kruga izbora – rekla je ona.

Na pitanje da li su zakazali glasači SPS, koji nisu sledili preporuku vrha stranke da podrže lidera DS u drugom krugu predsedničkih izbora, ona smatra da su zakazali upravo glasači demokrata, "na koje su oni računali, i to u velikim gradovima".

(Izvor: Kurir)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srki

    22. maj 2012 | 09:13

    imala je dobru saradnju kada je zajedno sa njima krala ovaj jadni narod i uzimala masnu proviziju.

  • zile

    22. maj 2012 | 09:19

    zasto ne bi volela njoj nista ne fali ni kad je sa lopovima u vlasti,samo vam fali Ceda ciji su sledbenici presednika SPS-a Milosevica drzali za noge i ruke i oblacili da predaju nezakonito Haskom tribunalu.Sa takvima ne bih nikad bio u vlasti ili bi im pantio sve to.Zanima me samo kako ce pregristi Dacicevo ,,ne zna se ko je presednik,ali se premijer zna,, a demokrate to mesto ne mogu prepuatiti vise nikome.Bice guzve u toru,mnogo buljuka gde ce koji ici tesko je reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA