TEŠKO DA ĆU S DAČIĆEM U KOALICIJU, NJEMU JE FOTELJA ŽIVOT! Vučić najavio velike promene u Vladi Srbije i SNS

 
  • 71

- Ukoliko dobijemo na izborima, svakako će biti ozbiljnih promena. Sasvim sigurno i u stranci i u Vladi - rekao je premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti ozbiljnih promena u Srpskoj naprednoj stranci i Vladi ako pobedi na izborima 24. aprila. On je rekao i da su male šanse da će praviti koaliciju sa socijalistima.

- Daću sve od sebe da dođe do promena koje su neophodne za bolje, snažnije, energičnije funkcionisanje vlade u budućnosti ukoliko se dogodi da dobijem poverenje naroda - rekao je Vučić u intervjuu za "Nedeljnik".

Upitan da li će biti korenitih promena posle izbora, Vučić je rekao da hoće.

- Ukoliko dobijemo na izborima, svakako će biti ozbiljnih promena. Sasvim sigurno i u stranci i u Vladi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da je veoma teško ponovo praviti koaliciju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i da je Dačiću "fotelja život".

- Mi nemamo isti odnos prema foteljama. Njemu je fotelja život, a meni je život Srbija. U pravom smislu reči - rekao je Vučić.

Premijer je kazao da nije bilo nikakve potrebe da Dačić bude deo aktuelne vlade, da bude zamenik premijera, da vodi spoljne poslove, i to godini u kojoj Srbija predsedava OEBS-u.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Izvanredna prilika za promociju, je l' tako? Dobili su energetiku i rudarstvo kao možda najvažnije ministarstvo, resor poljoprivrede, svuda po dubini državne sekretare i pomoćnike ministara - rekao je Vučić i dodao da Dačić govori saradnicima da pričaju protiv Vučića, a da će on onda da kaže da je protiv toga.

- A onda ću da izađem sa još gorom tezom - e, Vučiću, bolji sam ti ja nego Pajtić i Čeda, da bi naprednjacima zapravo poručio - Vučić je isti kao Pajtić, Tadić ili Čeda, svejedno mi je. Ja jesam glup, ali nisam toliko glup - kazao je Vučić.

On je rekao da misli da je imao do sada u savremenom političkom životu najčistiju kampanju i da će zato doneti odličan rezultat.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ni o kome nisam ružno govorio, ni na jednom skupu, mislim da sam ih pomenuo dva ili tri puta u ovoj kampanji. A samo su lideri - ako im izračunate po skupovima i po onome što su govorili u najnegativnijem svetlu - moje ime izgovorili negde oko 36.000 puta. Dva ili tri puta u odnosu na 36.000 puta govori o njihovoj politici nemoći - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mari

    20. april 2016 | 16:06

    Promene koje će doneti premijer Vučić posle izbora su potrebne Srbiji

  • Danijela

    20. april 2016 | 17:13

    Kakav li je to zivot?Jadan i bedan,mora biti,ako se zasniva samo na to.

  • tiki

    20. april 2016 | 17:08

    Onim ljudima kojim niste zadovoljni kako obavljaju svoj posao, menjajte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA