PUTIN PROGOVORIO: Istina je ono što je u Panamskim papirima, a tiče se Rusa

 
  • 0

Tokom Putinovog TV gostovanja, telefonski se uključio muškarac sa pitanjem zašto predsednik nije reagovao na "klevete zapadnih medija o ruskoj umešanosti u of-šor kompanije"

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je potvrdio da je tačno ono što se navodi u Panama papirima, kada se radi o Rusima.

AMERIKA JE RAJ ZA PRANJE NOVCA: Da li je Panama otkrivena da bi se pare preusmerile u SAD?

Tokom Putinovog TV gostovanja, telefonski se uključio muškarac sa pitanjem zašto predsednik nije reagovao na "klevete zapadnih medija o ruskoj umešanosti u of-šor kompanije".

AFP navodi da su dokumenta pokazala da su Putinovi prijatelji, posebno violončelista Sergej Roldugin, "tajno prebacili čak dve milijarde dolara preko banaka i ''sivih'' preduzeća".

Ruski predsednik je rekao: "Informacija je tačna".

Kada se radi o njegovom prijatelju, violončelisti Sergeju Rolduginu, Putin je insistirao na tome da on troši sav novac na skupe muzičke instrumenata i da nije korumpiran.

Foto: Tanjug/AP/Sputnik Foto: Tanjug/AP/Sputnik

Roldugin je kupio dva violončela i dve violine, rekao je Putin.

- Poslednji instrument koji je kupio košta oko 12 miliona dolara - naveo je on, tvrdeći da je reč o Stradivari čelu, poznatom kao Stjuart, iz 1732.

Putin je rekao da ima utisak da su izveštaj o Panamskim papirima "više pisali advokati, nego novinari".

- Oni ne optužuju nikoga pojedinačno, ni za šta određeno. Papiri koji su ''izcureli'' služe samo da zamute vodu i povećaju mišljenje da pare iz of šor kompanija služe za finansiranje nekog političara, uključujući predsednika - rekao je Putin.

Foto-montažaa: Profimedia/Corbis, Wikimedia Foto-montažaa: Profimedia/Corbis, Wikimedia

Ruski predsednik kaže da su "zaposleni u zvaničnim institucijama SAD" radili na obelodanjivanju dokumenata", što je nazvao "provokacijom pred ruske izbore, zakazane za septembar".

- Oni će nastaviti da tako rade sve više, kako se bliže naši izbori, i što su izbori bliži, njihova kampanja će biti oštrija - rekao je Putin i naglasio da se sa "Rusijom ne može manipulisati".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA