Na ovogodišnjim Danima komunikacije veliko interesovanje za takmičenja IdejaX i Young Lions

 
  • 0

Na ovogodišnje takmičenje IdejaX prijavljeno je 107 radova, dok novitet ovogodišnjih Dana komunikacija - takmičenje Young Lions beleži 18 prijavljenih timova iz 12 agencija

U sklopu festivala Dani komunikacija, koji će se održati od 14. do 17. aprila u Rovinju, za nagradu IdejaX, koja nagrađuje najkreativnije radove bez obzira na vrstu medija, ove se godine prijavilo 107 radova. Najveći broj prijava je zabeležen u kategorijama: Telekomunikacijske usluge, Najbolja celovita kampanja i Samopromocija i korporativne komunikacije.

PUNO IZNENAĐENJA: Pogledajte šta sve očekuje učesnike u zabavnom programu na Danima komunikacije!

Radove su prijavile 34 agencije koje su radile na kampanjama za 54 različita oglašivača.

Pristigle radove za Ideju X komentarisao je Siniša Valdinger, predsednik žirija nagrade: "Veseli nas što je na ovogodišnje takmičenje IdejaX pristiglo 107 radova što predstavlja porast od 25 radova u odnosu na prošlu godinu. Samim time će posao žirija sastavljenog od 10 iskusnih kreativnih profesionalaca izabranih prema finalnoj rang listi prošlogodišnjeg takmičenja biti još izazovniji i zahtevniji. U svakom slučaju pokušaćemo u svim pristiglim radovima tražiti onaj misteriozni sastojak X, sveti gral svake ideje koji je izdiže iznad proseka i čini određenu komunikaciju zanimljivom, zabavnom i rado deljenjom."

Foto: Promo Foto: Promo

Na Danima komunikacija ove godine se po prvi puta održava i takmičenje za mlade agencijske profesionalce pod nazivom "Young Lions" pod pokroviteljstvom Erste banke, koji je deo globalnog takmičenja u sklopu kanskog festivala za koje se prijavilo 18 timova iz 12 agencija. Njihov zadatak će biti da u roku od 24 sata osmisle kampanje u kategorijama Print, Cyber i Design, odnosno u 48 sati za kategoriju Film. Najbolji od četiri pobednička tima festival nagrađuje putovanjem na festival CannesLions 2016.

Svečana dodela nagrada Ideja X i Young Lions održaće se u subotu 16. aprila u hotelu Lone u Rovinju.

Sve informacije o Danima komunikacija, cenama kotizacija i prijavama učesnika mogu se pronaći na internet stranici festivala: www.danikomunikacija.com.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA