Kosovo: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma

Požar je podmetnut na tri lokacije, a veća šteta sprečena je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca

  • 5

U selu Crkolez, u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, sinoć je podmetnut požar na tri lokacije, a porodici Savić izgorelo je preko 50 ari šume, rečeno je Tanjugu u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice.

NOVA DRAMA NA KOSOVU: Bačena BOMBA na kuću srpske porodice!

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da je veoma zabrinut zbog učestalih incidenata u opštini Istok, i da je nakon požara u Sinaju pre nekoliko dana, kada je Zuvićima zapaljeno 1.000 bala sena, večeras podmednut požar u selu Crkolez.

- Meštani su sa pravom uplašeni i posebno brine činjenica da još uvek nismo saznali prethodne piromane, i pitamo se da li ista grupa ima nameru da ove ljude zaplaši. Ministarstvo na čijem sam čelu će pomoći meštanima Crkoleza da nakon incidenta ostanu isto onako odlučni kao i kada su ostali u još težim trenucima, kada su bili pod svakodnevnin pritiscima i napadima", rekao je on.

Jevtić je kazao da Srbi u ovom selu ovoga puta neće biti sami u borbi za opstanak na Kosovu i da će im materijalnu štetu nadoknaditi i da se nada da će i strah zajednički prebroditi.

Jevtić, koji je najoštrije osudio večerašnji incident, pozvao je nadležne da stanu u zaštitu nevećinskih naroda na Kosovu, pronađu i kazne počinioce.

Požar je podmetnut na tri lokacije, a veća šteta sprečena je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca.

U selu Crkolez u opštini Istok živi oko 60 srpskih porodica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA