Procureli strogo čuvani dokumenti svetski poznate advokatske kancelarije: PUTIN SAKRIO DVE MILIJARDE DOLARA?!

 
  • 35

Više od 11 miliona dokumenata procurelo je iz ove pravne kancelarije koja je prema navodima, pomagala pranju novca bogatih klijenata uz istovremeno oslobađanje od plaćanja poreza

Kada su procureli tajni dokumenti jedne od najtajnovijitije advokatske kancelarije, Mosak Fonseka svima je bilo jasno koliko bogati i moćni koriste poreski raj da sačuvaju svoje bogatsvo i izbegnu plaćanje ogromnog poreza.

KRAĐA SA BANKOMATA: Lopovi skidaju novac građana, ljudi uprkos upozorenjima koriste problematične aparate

Više od 11 miliona dokumenata procurelo je iz ove pravne kancelarije koja je prema navodima, pomagala pranju novca bogatih klijenata uz istovremeno oslobađanje od poreza.

Firma se branila tradicijom, budući da posluje više od 40 godina, i izrazila stanovište da nikada nije imala dodira, a kamoli saradnju sa kriminalnim grupama.

Dokumenti pokazuju veze sa 72 bivših ili sadašnjih šefova država, uključujući i diktatore koji su pljačakli svoje zemlje.

Dokument je objavljen u jednom nemačkom listu, a prosleđena Međunarodnom konzorcijumu istraživačkih novinara.Za sada se ne zna izvor koji pruža informacije, i koji je otkrio tajna dokumenta.

- Mislim da je ovo najveći udarac ofšor svetu, zbog obima dokumenata  - istakao je direktor ICIJ, Džerard Rul.

Dokumenta pokazuju vezu sa predsednikom Egipta, Hosnijem Mubarakom, Gadafijem i sadašnjim predsednikOM Sirije, Bašarom-el-Asadom, a u vezu sa njima doveden je Vladimir Putin.

(Telegraf.rs/ bbc.com)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. april 2016 | 21:13

    OVI NA ZAPADU SU TESKO BOLESNI U SVOJOJ PARANOICNOJ MRZNJI PREMA PRAVOSLAVNOJ RUSIJI I CARU PUTINU!!! SMRDLJIVA PROPAGANDA I LAZI PREMA PUTINU SU SAMO ODRAZ NJIHOVE SLABOSTI!!! ZELE DA KAZU BOZE ONI SU SVI POSTENI I PLACAJU POREZ A DRUGI SU NEPOSTENI!!! A JA TVRDIM DA TI SA ZAPADA POSTRNI BI TREBALI DA LEZE PO 1000 GODINA ROBIJE KAD BI SE PREISPITALO NJIHOVO POSTENO POSLOVANJE!!

  • Ohhhh

    3. april 2016 | 20:59

    Sve ,,verujemo". Kao za Noleta kad je bio na veceru sa ,,nekom" indijkom i jos nekoliko njih, a uslikali samo njih dvoje.

  • Jafa

    3. april 2016 | 21:17

    Ostavite coveka na miru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA