SVETSKI MEDIJI BRUJE: Ovako su reagovali na Šešeljevu presudu

 
  • 22

Svi svetski mediji i agencije preneli su vest uz komentare o oslobađajućoj presudi lidera SRS

Svetski mediji izvestili su pod oznakom "hitno" o današnjoj oslobađajućoj presudi Haškog tribunala za lidera SRS Vojislava Šešelja, navodeći da je Šešelj sada slobodan čovek.

ROGOZIN POSLAO PORUKU ŠEŠELJU: Čestitam mome drugu pobedu (FOTO)

- Sud UN je danas oslobodio radikalnog srpskog političara Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za zločine i zločine protiv čovečnosti, ojačavši poziciju njegove Srpske radikalne stranke pred izbore u aprilu - javio je Rojters.

Britanska agencija navodi da je Šešelj bio optužen da je "zapaljivom retorikom" podsticao "ubilačke etničke tenzije" na pocetku ratova 1990-ih u bivšoj Jugoslaviji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Američka agencija AP javila je da je Haški tribunal oslobodio "srpskog ultranacionalističkog političara Vojislava Šešelja po svim tačkama optuznice za zverstva u Balkanskim ratovima", dok AFP navodi da je u "šokantnoj" presudi izrečenoj u Šešljevom odsustvu sudija Antoneti rekao da tužilaštvo nije dokazalo optužbe i da je "Šešelj sada slobodan čovek".

Ovako su mediji iz Hrvatske i Bosne preneli vest o oslobađanju Šešelja (FOTO)

Italijanska agencija ANSA javlja da je "oslobođen srpski untranacionalista", posećajući da je lider SRS bio optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti protiv hrvatskog i muslimanskog stanovništva tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Ruska agencija TAS S javlja da je lider SRS oslobođen otpužbe za zločine protiv čovečnosti, a da je predsedavajući sudskog veća Antoneti rekao da dobrovoljci koji su se pridružili oružanim snagama preko SRS "nisu bili pod direktnom komandom Šešelja".

Radio Dojče vele i Radio Slobodna Evropa javljaju da je Sudsko veće Haškog tribunala oslobodilo lidera SRS Vojislava Šešelja po svih devet tačaka optužnice i da je Šešelj od danas, prema rečima sudije Antonetija, slobodan čovek.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA