DOLIJAO NAJTRAŽENIJI TERORISTA SVETA: Abdeslam ranjen i uhapšen u pucnjavi u Briselu (FOTO) (VIDEO)

Uhapšen i ranjen "mozak" napada u Parizu, dva saučesnika takođe dolijali, jednom još uvek nije otkriven identitet

  • 51

Pucnjava se čula na ulicama Brisela, a primećen je i dim. Posle policijske racije, belgijska anti-teroristička jedinica potvrdila je za CNN da je Salah Abdeslam (26), mozak operacije napada na Pariz, uhvaćen tokom te akcije i da je tom prilikom ranjen u nogu.

Ubrzo potom je i belgijski državni sekretar za azil i migracije Teo Franken potvrdio da je u Briselu danas uhapšen Abdeslam.

Foto: Tanjug/AP/Police Nationale Foto: Tanjug/AP/Police Nationale

20:30 Policijska akcija i dalje traje u Molenbeku, naseljenom mahom muslimanskim doseljenicima iz Maroka. Belgijska televizija je večeras u direktnom prenosu pokazala kuću u kojoj se izgleda skrivaju još neki islamski ekstremisti, verovatno jataci Abdeslama.

20:22 Barak Obama, predsednik SAD, čestitao je belgijskom ministru inostranih poslova Čarlsu Mišelu na hapšenju.

20:09 Abdeslamovo hapšenje usledilo je samo dan pošto je sahranjen njegov brat Brahim, koji je poginuo tokom napada u Parizu. Pokopan je uz diskretnu ceremoniju. Kovčeg su nosili prijatelji i familija teroriste.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

*** Pogledajte kako je izgledalo hapšenje:

19:49 I treći osumnjičeni uhapšen je u Molenbeku, ali njegov identitet još uvek nije poznat. Drugi osumnjičeni, uhapšen sa Abdeslamom je Sufijan Kajal. On je povezan sa Mohamedom Belkaidom, Alžircem koji je u utorak ubijen u raciji.

19:31 Svedoci govore o dve velike eksplozije tokom racije u Molenbeku

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

18:50 Abdeslam je i formalno identifikovan uz pomoć otisaka prstiju. Njega očekuje pojavljivanje pred sudijom, a braniće ga advokat Sven Mari.

18:45 Primećeno vozilo Hitne pomoći kako napušta mesto događaja.

 ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

Ranije danas iz kancelarije državnog tužioca otkriveno je da su otisci prstiju Salaha Abdeslama pronađeni u stanu u kome je policija izvela raciju pre dva dana.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

Terorista koga su ubili belgijski snajperisti je Mohamed Belkaid, Alžirac koji je koristio ime Samir Bužid. Veruje se da je on koordinisao napade na Pariz 13. novembra pozivima iz Belgije. Belkaid je pomagao Abdeslamu pre napada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PARISKI MONSTRUM JE U BRISELU: Pronađeni otisci prstiju Salaha Abdeslama, osumnjičenog za terorizam u Francuskoj

Policija je opkolila Ulicu četiri vetra, koja se nalazi u neposrednoj blizini kvarta u kome je Abdeslam poslednji put viđen posle pariskih napada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dim koji se vije na ulici potiče od dimne bombe, izveštavaju mediji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    18. mart 2016 | 19:30

    Najveci terorista Sveta,ne moze dolijati. SAD

  • Piramida

    18. mart 2016 | 18:28

    Neverovatno je uopste da postoje četvrti u evropi gde policija nema prilaza odnosno ne sme da udje,zbog muslimana,a tako je i kod nas jug Srbije nekoliko sela, prosto neverovatno,kakva je teritorijalna celovitost, ja da nemam ličnu kartu kod sebe na ulici bilo bi problem, a ovo je prestrasno

  • sibin

    18. mart 2016 | 18:24

    Neznam kakav je Brisel kao grad ali mislim da je Pariz i okolina odvratan,prljav,prepun muslimana i crnaca,djubre na sve strane,itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA