VETAR ĆE I DANAS NOSITI SVE PRED SOBOM: Stravični OLUJNI UDARI prestaju sutra!

 
  • 1

- Vetar će u toku noći oslabiti u Beogradu, ali i u ostatku Srbije, a sutra ujutru očekuje se potpuni prestanak udara. Najkasnije će vetar prestati da duva u južnom Banatu, ali i tu se očekuje da vetar prestane u jutarnjim časovima tokom sutrašnjeg dana - rekao je za Telegraf Nedeljko Todorović iz RHMZ

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, hladnije i vetrovito, mestimično sa slabom kišom. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u Podunavlju i Pomoravlju jak s olujnim udarima.

Na jugu Banata još u jutarnjim satima i pre podne, povremeno će duvati i orkanski vetar, a krajem dana i u toku noći će biti u slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

KOŠAVA RUŠILA FASADE, KONTEJNERI PADALI, KOLA STRADALA: Ovakav vetar je opasan po život!

Jutarnja temperatura biće od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

ORKANSKI VETAR I KIŠA: Osetno hladnije u Srbiji

I u Beogradu će biti oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kišom. Duvaće umeren i jak, ujutru i pre podne povremeno olujni jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 9, najviša dnevna oko 14 stepeni.

REKE OPET DIVLJAJU U SRBIJI: Preti li nam novi Obrenovac?

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 25. februara, biće malo svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine. U petak pretežno oblačno, mestimično s kišom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje prvo u zapadnim predelima.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

- Vetar će u toku noći oslabiti u Beogradu, ali i u ostatku Srbije, a sutra ujutru očekuje se potpuni prestanak udara. Najkasnije će vetar prestati da duva u južnom Banatu, ali i tu se očekuje da vetar prestane u jutarnjim časovima tokom sutrašnjeg dana - rekao je za Telegraf Nedeljko Todorović iz RHMZ.

U subotu će biti promenljivo oblačno, ponegde s kišom, uglavnom u centralnim i južnim predelima, na visokim planinama sa snegom.

U nedelju i početkom sledeće sedmice suvo i toplije. U sredu se očekuje novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom uz pad temperature.

Biometeorološke prilike danas mogu uticati nepovoljno na većinu hronično obolelih osoba. Kod astmatičara, cerebrovaskularnih i psihičkih bolesnika tegobe će biti najizraženije. Reumatski bolovi i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se odevanje u skladu s očekivanim termičkim uslovima. Oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Očekivane biometeorološke prilike za sutra će nepovoljno uticati na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje astmatičarima, cerebro i kardiovaskularnim bolesnicima. Bolovi u kostima, glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko MAKEDONSKI

    18. februar 2016 | 13:04

    Najvise ce biti srcevih i mozdanih udara i aritmije a to je vecinom zbog HAARPA koji je usmeren prema Balkanu ciju overton frekvencija radi i moze se cuti napolje iz grada gde je tishe i u zatvorenu prostoriju. CUJNA I OSETLJIVA na telo je FREKVENCUJA oko 100Hz sto je BLIZU RITMU RADA SRCA pa ce zbog toga NAJSLABIJI ORGANIZMI PRVI STRADATI !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA