DANICA (14) JE HRABRO SRCE O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: A glavni motiv za sve joj je sestra BLIZNAKINJA Dragana! (FOTO)

 
  • 2

Danica Cvetković iz Prokuplja je jedna od 17 dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete

Danica Cvetković (14) iz Prokuplja, slepa od rođenja, jedna je od 17 dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete! Ona je jedino dete koje je dobilo ovu nagradu iz Toplice.

Njena hrabrost i veličina ogleda se i kroz priznanje koje je ponela, jer je od prvog razreda ona besprekoran učenik, koji je osvajao mnoga takmičenja i nagrade.

GOJKO I DARKO SU PONOS SRBIJE: Napravili su ROBOTA KOJI POMAŽE SLEPIMA i osvojili AMERIKU! (VIDEO)

- Ona je uvek osvajala prva mesta na recitatorskim takmičenjima za slepe, glumi u školskim predstavama koje su osvajale nagrade, učestvovala je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika, peva u horu i još mnogo toga, ali njena volja, snaga i upornost da bude deo zajednice i da je tako gledamo je ono što je čini posebnom. Ona je devojčica najvećeg srca koju znam - kaže Dragana Petrović, njen razredni starešina i nastavnik srpskog jezika.

GENIJE Matija Nikolić stvorio napravu na kojoj će mu biti zahvalni SVI RODITELJI NA SVETU! (FOTO)

Danica, ponosna na sebe, dok sedi u đačkoj klupi sa svojom sestrom bliznakinjom Draganom kaže da je srećna zbog nagrade koju je dobila i da joj je ona motiv da nastavi dalje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ponekad bude teško, ali se uvek nađe neko ko me podrži. Ponekad i samu sebe bodrim, stanem i razmislim i krenem napred. Volim jezike i mislim da ću kada porastem da se njima bavim - kaže Danica. Njen razvoj bio je težak, jer je trebalo uklopiti se u sredinu i školu.

OVO I VAMA MOŽE DA SE DESI: Šta da ODMAH uradite ako vam nestane dete!

Njena učiteljica Slavica Jovanović kaže da je od prvog dana u Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju pokazivala svoje sklonosti ka pisanju.

- Za mene je Daničina nagrada kruna njenog rada. Ovo je njen uspeh i uspeh njene porodice, jer ima Majku hrabrost i čitavu porodicu koja je godinama podržava. Najveće breme nosi njena sestra Dragana koja je uvek u Daničinoj senci i koja je čuva - kaže Jovanovićeva. I pored svih teškoća koje su obeležile početak njenog školovanja, Danica je već sada izrasla u ozbiljnog čoveka koji zna šta hoće. Ona ne odustaje od svog cilja, a to je da živi normalan život. Borac od rođenja, Danica je opravdala poverenje sredine i porodice i ona je ponos Prokuplja!

(B. R.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA