GENIJE Matija Nikolić stvorio napravu na kojoj će mu biti zahvalni SVI RODITELJI NA SVETU! (FOTO)

 
  • 11

Matija Nikolić tvrdi da bi pomoću sprave koju je napravio, deca brže mogla da se odviknu od pelena, što bi na godišnjem nivou roditeljima moglo da uštedi i do 40.000 dinara

Matija Nikolić (23) iz Obrenovca izumeo je pomagalo za koje tvrdi da će roditeljima širom sveta pomoći da malu decu lakše odviknu od pelena, odnosno nauče ih da obavljaju nuždu na noši.

GOJKO I DARKO SU PONOS SRBIJE: Napravili su ROBOTA KOJI POMAŽE SLEPIMA i osvojili AMERIKU! (VIDEO)

On tvrdi da bi pomoću sprave koju je napravio deca brže mogla da se odviknu od pelena, što bi na godišnjem nivou roditeljima moglo da uštedi i do 40.000 dinara.

TREBA LI DECA DA UČE VERONAUKU U ŠKOLI? Evo šta kažu teolog, istoričar i sociolog, A ŠTA - VI! (VIDEO)

- Dugo korišćenje pelena nije zdravo za razvoj deteta, može negativno da utiče na kukove i hod, a nije ni najmanje povoljno. Najveći je problem kada se nađete negde van kuće, u restoranu ili kafiću, i vaše dete želi u WC. Velika većina roditelja će u takvoj situaciji dati detetu da koristi pelenu, jer su prenosive noše prilično skupe, a i glomazne su za nošenje, a deca često i dobijaju ojede jer se kesa nalazi na gornjem delu, na kojem sedi dete - objasnio je Matija.

Obrenovčanin navodi da je u svom patentu objedinio četiri stvari: prenosivu nošu, adapter za WC šolju, stolicu i steper.

- To je jedini proizvod tog tipa u svetu, a kada je sklopljen može da stane i u žensku torbicu. Kad se raskopi u nošu, dobra strana je što se kesa nalazi sa donje strane, pa je manja verovatnoća da će doći do ojeda. Za razliku od drugih danas dostupnih proizvoda, može da se koristi obična kesa, pa roditelji ne bi morali da daju novac i na to - zaključio je Mateja.

Foto: Facebook/Matija Nikolic Foto: Facebook/Matija Nikolic

Ideju za svoj patent je, kako kaže, dobio kada je video kako se njegova sestra muči da odvikne dete od pelena. On navodi i da je za pokretanje proizvodnje ovog patenta potrebno 35.000 evra, ali da još uvek traži investitora.

Matija je inače završio vazduhoplovnu akademiju, a posednjih deset godina bavi se i rvanjem.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    27. januar 2016 | 18:13

    Pomozite coveku da pocne proizvodnju,treba mladima pomoci,da imam novca investirao bih u ovu stvar jer ovo je genijalan izum mladoga coveka a koliko sam skontao on trazi partnera za zajednicki biznis!

  • Milica

    27. januar 2016 | 17:07

    Svaka cast. Ja sam jedva nasla nesto slicno ali mnogo glomaznije i neprakticnije. Ovo je odlicna stvar i ako se opet porodim kupujem obavezno. :) Ovo je zelja svakog roditelja, a realno niko od nas ne nosi nosu sa sobom uvek, a ovo sa ovim dimenzijama nije problem i verujem da mnogo znaci.

  • Brajkovic Lana

    28. januar 2016 | 09:19

    Svaka cast.Genijalna stvar.Pomozite momku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA