TUTNJI SNEŽNA OLUJA "VLADIMIR": Izbeglice strahuju da neće imati krov nad glavom (VIDEO)

 
  • 6

U gradu Al-Mardž u blizini sirijske granice, izbeglice ističu da najviše strahuju od toga da voda od snega ili kiše ne prodre u njihove šatore

Snežna oluja "Vladimir" donela je tokom prvog dana Nove godine Libanu velike snežne padavine, usled čega su neka planinska sela ostala odsečena, a uslovi života za desetine hiljada sirijskih izbeglica su značajno pogoršani.

Mnoge izbeglice, koje žive u šatorima u dolini Beka na Istoku Libana, tek nakratko su danas izašli iz svojih šatora i koliba kako bi raščistili sneg i sprečili urušavanje krovova, prenela je agencija AP.

U gradu Al-Mardž u blizini sirijske granice, izbeglice ističu da najviše strahuju od toga da voda od snega ili kiše ne prodre u njihove šatore.

Oluja "Vladimir" je započela u četvrtak popodne, a već u petak ujutro su mnogi planinski putevi bili blokirani, uključujući autoput koji povezuje Bejrut i sirijsku prestonicu Damask.

U Libanu se nalazi više od 1,1 miliona sirijskih izbeglica, što je jednako četvrtini ukupnog broja stanovnika Libana.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA