BIĆE VISOKA 1,8 METARA: Sutra počinje gradnja ograde na granici Slovenije i Hrvatske!

 
  • 4

- Ogradu će graditi vojska i civilna zaštita, ali pozivam i građane da nam se pridruže i pomognu - rekao je Miran Vuk, predsednik opštine Zavrča

Slovenija će u sredu početi s gradnjom ograde na granici s Hrvatskom, rekao je Miran Vuk, predsednik Zavrča, opštine na istoku ove zemlje i dodao da će ona biti visoka 1,8 metara.

SLOVENCI NARUČILI BODLJIKAVU ŽICU: Staviće je na granicu s Hrvatskom!

- Ogradu će graditi vojska i civilna zaštita, ali pozivam i građane da nam se pridruže i pomognu - rekao je Vuk i dodao da će svaki put koji je prohodan biti zatvoren, osim ulica koje se nalaze između naselja i staza za poljoprivredne mašine.

Ograda će se prvo graditi u pograničnim mestima u pokrajini Donja Štajerska.

- Na dan ćemo primiti onoliko migranta koliko možemo. Može da se dogodi da svaki dan broj bude veći, ali je bitno da imamo neometan protokol. Premijeru Milanoviću sam rekao da uvodimo tehničke barijere za sprečavanje širenja, i da ćemo nastaviti sa saradnjom oko prihvatanja migranata - rekao je slovenački premijer Miro Cerar i dodao:

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Obojica smo se složili da je postavljanje barijera znak da mislimo ozbiljno oko zaštite šengenske granice. Milanović je rekao da će poštovati moje odluke i nije bilo spornih tačaka, pa se razgovor tu završio. U specifičnoj je situaciji zbog izbora, i puno toga zavisi oko izbora novog premijera, ali za sada je Milanović moj sagovornik.

Inače, hrvatska vlada je u utorak poslala saopštenje u kojem je reagovala na najave Slovenije da će podići ogradu na granici sa Hrvatskom.

- Predsednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović je razgovarao danas s predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom o izbegličkoj krizi i najnovijim odlukama Vlade Republike Slovenije o zaštiti slovenske granice. Predsednici vlada odgovorili su nastavak saradanje dve države na prihvatanju i daljem protokolu migranata i izbeglica. Vlada Republike Hrvatske će preduzeti sve potrebne mere kako bi zaštitila svoje državne interese. Građani Republike Hrvatske mogu da budu mirni jer je Vlada spremna da reaguje na svaku situaciju - objavila je Vlada.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Video: Predsednik Srbije pripremio palačinke za vojnike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lorna

    10. novembar 2015 | 22:39

    vec mjesec dana pisem isti komentar.Plan Njemacke je da velik broj / preko 300 hiljada ljudi OSTANE ove zime u Srbiji i Hrvatskoj...sta ce posle biti to ne zna niko.Moje predvidjanje je da ce tim ljudima predloziti da ostanu dvije do 3 godine tu a eu ce im napraviti zgrade na Srpskoj zemlji a i u hrvatskoj.Hrvati se ne smiju buniti radi podanistva nijemcima dok Srbija MORA to odbiti jer nije clan eu...

  • Савица

    10. novembar 2015 | 21:59

    Паметни праве ограде , а ми изигравао велике ДУШЕБРИЖНИКЕ и ХУМАНИТАРЦЕ.

  • momazver

    11. novembar 2015 | 06:22

    Čuste li da Berlin predvidja da uskoro počne da VRAĆA registrovane izbeglice u zemlje koje su im prve dale papire.Znači,revnosno- NAGREBASMO!Idem da budem - Madjar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA