Javni poziv za izbor partnera za Železaru Smederevo

 
  • 0

Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda ističe 4. maja, navodi Ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija objavilo je, na osnovu zaključka Vlade Srbije, javni poziv za izbor strateškog partnera za "Železaru Smederevo", a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda ističe 4. maja.

Detaljne informacije u vezi sa transakcijom, mogućnošću upoznavanja sa poslovanjem kompanije i posetama kompaniji se mogu naći u Instrukcijama za ponuđače, koje će biti dostupna svim učesnicima nakon potpisivanja ugovora o čuvanju poverljivih podataka i uplate naknade za transakcionu dokumentaciju od 10.000 evra.

Prijave za učešće i otkup transakcione dokumentacije se mogu dostaviti najkasnije do 27. aprila do 16 časova po beogradskom vremenu, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj do 16 časova.

Pravo na podnošenje ponude imaju zainteresovani učesnici koji se bave eksploatacijom ruda metala ili drugih ruda ili proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika ili ferolegura.

Ponude mogu podnositi pravna lica koja su u 2011. godini, na konsolidovanom ili nekonsolidovanom nivou, ostvarila poslovni prihod od najmanje milijardu evra ili da vrednost poslovne imovine prema finansijskim izveštajima na dan 31. decembra 2011. iznosi najmanje 1,5 milijardi evra.

Pravo da podnose ponude imaju kompanije koje su uplatile depozit ili obezbedile garanciju za ozbiljnost ponude i dostave svu neophodnu dokumentaciju predviđenu transakcionom dokumentacijom.

Prilikom podnošenja ponude, zainteresovana kompanija treba da uplati depozit ili dostavi garanciju za ozbiljnost ponude, prvoklasnu, neopozivu, naplativu na prvi poziv, u iznosu od milion evra, navedeno je u javnom pozivu.

Krajem januara Vlada Srbije je za jedan dolar kupila Železaru Smederevo od američke komanije Ju-Es Stil koja je, posle osam godina rada u Srbiji, odlučila da se povuče zbog loših poslovnih rezultata.

(Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA