Pristalice Haradinaja protestuju ispred ambasade Slovenije u Prištini

 
  • 17

Demonstranti u Prištini su čekali kraj razgovora visokih funkcionera Alijanse sa slovenačkim ambasadorom, a Ahmet Isufi je za Koha.net rekao da su od slovenačkog diplomate tražili objašnjenje hapšenja njihovog lidera

Ispred ambasade Slovenije u Prištini, nakon što je objavljena vest da je lider Alijanse za bezbednost Kosova Ramuš Haradinaj danas popodne uhapšen u Ljubljani, okupilo se više pristalica te političke partije.

HARADINAJ STOJI IZA RATA U MAKEDONIJI: Evo kako je bivši vođa OVK poslao svoje UBICE da UBIJAJU po KUMANOVU!

Oni su čekali kraj razgovora visokih funkcionera Alijanse sa slovenačkim ambasadorom, a Ahmet Isufi je za Koha.net rekao da su od slovenačkog diplomate tražili objašnjenje hapšenja njihovog lidera.

U međuvremenu, ispred ambasade Slovenije u Prištini je uočljivo povećan broj pripadnika policije jer se funkcionerima i pristalicama ABK ispred tog diplomatskog predstavništva pridružilo više desetina građana.

Istovremeno, ABK je pokrenula kampanju bojkota slovenačkih proizvoda na Kosovu.

Kosovski mediji javili su popodne da je na aerodromu u Ljubljani uhapšen lider ABK Ramuš Haradinaj po srpskoj poternici iz 2004, što je potvrdio i portparol slovenačke policije ne precizirajući i kom kosovskom državljaninu je reč.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Haradinaj će, kako se očekuje, u 18 sati biti izveden pred istražnog sudiju Okružnog suda u Kopru.

Kosovski analitičar Najim Majoku je za portal Telegrafi rekao da sudbinu Haradinaja može da doživi još oko 300 državljana Kosova za kojima je Srbija raspisala međunarodne poternice nakon poslednjeg rata.

Prema njegovim rečima, veliki broj osoba sa tog spiska su visoki kosovski zvaničnici.

Ovaj, kako se navodi, bezbednosni ekspert je ukazao da je taj problem trebalo rešiti kroz dijalog Beograda i Prištine o stabilizaciji odnosa, odnosno da je jedan od zahteva kosovske strane Beogradu trebalo da bude i skidanje tih oko 300 imena sa spiska koje Srbija potražuje preko Interpola.

- Interpol nije kriv. Oni samo rade svoj posao bez obzira na to o kome je reč - rekao je Maljoku i dodao da "ako je neko kriv zbog toga što poternice nisu skinute, onda je to na onima koji su učestvovali u briselskim pregovorima".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravda

    17. jun 2015 | 18:33

    A šta su šiptari očekivali, da prođu ne kažnjeno za ubistva Srpskih državljana,treba svakog ko je odgovoran za zločine uhapsiti i osuditi.Ovo je samo početak svi će se ti šiptarski zločinci naći iza rešetaka kad tad.

  • sale88

    17. jun 2015 | 18:27

    Evo objašnjenje, on je zlocinac i to je to, treba do kraja zivota u ćorku..!

  • Pfk(policija je potvrdila da je uhapšen)

    17. jun 2015 | 18:35

    Bravo braćo Slovenci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA