Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu!

Policija je Z. M. i Đ. M. uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima

  • 4

Policija je danas uhapsila sudiju Višeg suda u Beogradu Branislava Blažića (1954), kao i Z. M. (1952) i Đ. M. (1981) iz Beograda, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, saopštio je MUP.

Policija je Z. M. i Đ. M. uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, rekao je da postoje osnovi sumnje da je Branislav Blažić, u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ. M.

Ministar Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

- Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu -  zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vis

    17. jun 2015 | 11:48

    Dajte ime i prezime nisu maloletni

  • Љиљана

    17. jun 2015 | 12:08

    Судија који правду дели, корумпиран? Ко у држави Србији то није? Свака част изузетцима .

  • Gara

    17. jun 2015 | 11:38

    Malo i u okolnim gradovima da vidite sta se radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA