Nećete verovati šta je za STRANCE turistička ATRAKCIJA u SRBIJI, a ima veze s "JUGOM"!

 
  • 8

Stranci koji nikada nisu doživeli avanturu vožnje "jugom", sada mogu da dožive ovu pustolovinu na neobičnoj turističkoj turi

Ako ste od onih koji vožnju "jugom" smatraju zanimljivim podvigom - isto razmišljate kao idejni tvorci atrakcije koja strance ovim automobilom vodi na vrh Avale.

MEĐU SVETSKIM ZVEZDAMA: "Jugo" u holivudskim filmovima i serijama (VIDEO)

Koliko ste puta do sada gledali holivudske filmove gde je "jugo" bio akter scena juranjave automobilima?

Da li ste ikada poželeli da iskusite vožnju autom kojim su generacije jugoslovenskih porodica putovale na godišnje odmore?

Da li ste se smejali vicevima na račun loših karakteristika "juga" i njegove pouzdanosti?

Foto: Wikipedia/Antp Foto: Wikipedia/Antp

Za one koji nikada nisu doživeli avanturu vožnje "jugom", sada postoji mogućnost privatnih tura koje nude putovanja po Srbiji.

Prema onome što piše u njihovoj ponudi, ukoliko rešite da isprobate "jugo" i provozate ga po okolini Beograda, na početku ove avanture dobićete kratko upoznavanje sa vozilom, njegovim istorijatom i tehničkim karakteristikama.

NIKAD NEĆETE POGODITI: Šta mislite, koja je najviša građevina u Beogradu? (FOTO)

Kao i uvek, nakon teorije ide praksa, pa ćete dobiti kratku obuku za vožnju "juga": pripremite sa za čistu mehaniku, bez servo volana, električnih prozora, putnog računara ili automatskog menjača… U ovoj pustolovini bićete samo vi i mašina od 55 konjskih snaga.

Avalski toranj

Put koji vodi do vrha Avale je živopisan, sa mnoštvom zavoja i serpentina. Kada vi i vaš instruktor stignete do vrha Avale, Juga ostavljate na parkingu, a vi nastavljate peške do spomenika Neznanom junaku koji se nalazi na najvišoj tački Avale, odakle se pružaju najlepši pogledi ka Šumadiji.

Posle obilaska Avalskog tornja, u povratku, ova organizacija priuštiće vam i uživanje u tradicionalnim i internacionalnim jelima u restoranu "Dom gorana", kod Šuplje stene.

Još jedna od sjajnih opcija je to što na predviđenoj ruti, u zavisnosti od vaše želje, u svakom trenutku možete otići na usputno mesto koje vam se učini zanimljivim.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    13. jun 2015 | 01:54

    Haha kod nas ljudi zive avanturu,bukvalno sa yugom cijeli zivot.

  • топлистанадреалиста

    13. jun 2015 | 09:11

    Југо је био машина, сасвим солидан ауто у периоду када је изашао.

  • Inostranac

    13. jun 2015 | 00:06

    U filmu Umri muski jugic zute boje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA