U SRBIJU STIŽU TRI MEDICINSKA ČUDA IZ KUBE: Evo o čemu je reč

 
  • 4

Kubanci će raditi na novom medikamentu kojim će se lečiti kancer. U saradnji sa kubanskim zdravstvom ovaj lek biće dostupan i kod nas

Za dve do tri nedelje biće precizni detalji o mogućnosti korišćenja kubanske vakcine protiv raka pluća "cimavaks EGF" u Srbiji, najavio je juče ministra zdravlja  Zlatibor Lončar.

EVO KAKO RADI ČUDOTVORNA VAKCINA PROTIV RAKA: Kubanski imunolog otkriva tajnu

Vakcina "cimavaks" izuzentno je skupa. Ciklus lečenja košta između 6.000 i 7.000 evra.

Biće nam dostupan i lek za tzv. dijabetičarsko stopalo, koje će se koristiti za zarastanje rana prouzrokovanih ovom teškom bolešću.

Još jedna velika novost je da Kubanci rade na novom medikamentu kojom će se tretirati karcinom pankreasa i da ćeistim moći da se leče i pacijenti iz Srbije.

Foto-montaža: sxc.hu Foto-montaža: sxc.hu

- Učinićemo sve da ona bude dostupna pacijentima iz Srbije.  Da bi se lek našao na našem tržištu postoje preduslovi koje moramo da ostvarimo - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je i veliki deo svetskog zdravstva zainteresovan za ove vakcine.

Pored ovoga, Lončar najavljuje i proizvodnju nekih drugih lekova u Srbiji . Za ove radove Ministarstvo zdravlja uložilo je sedam i po miliona dinara.

Kubanci su zainteresovani za naše vakcine protiv sezonskog gripa, ali će se o tim detaljima tek pregovarati.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E - l

    23. maj 2015 | 11:59

    Treba se informisati koliko kosta u Kubi.

  • Lazar

    23. maj 2015 | 10:45

    Ocigledna je proevropska orijentacija i poslovni duh ministra. Odmah je poceo biznis varijantu a nema ni konsultacija ni odluke nadleznih ni konsultacija strucne javnosti. Gde su sada evopski standardi i kriterijumi. Kako cemo sutra u Evropu sa kubanskim lekovima ,ruskim gaso, kineskom robom i t d. Mozda on zna nseo sto mi ne znamo o evrointegracijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA