OVA UPLAKANA DEVOJČICA JE SIMBOL POKOLJA U KUMANOVU: Šta mislite, da li je Albanka ili Makedonka?

 
  • 71

Deca su ta koja najviše stradaju u ovim borbama jer im se oduzima pravo na život, detinjstvo, odrastanje i slobodu. Suze ove devojčice su samo jedna od potresnih slika iz Kumanova

Sukobi između makedonskih policajaca i albanskih terorista u Kumanovu su potresli ovu zemlju i njen narod. Mnoge susedne zemlje, među kojima je i Srbija, strahuju da će postati sledeća meta napadača. Često je kraj jedne bitke samo početak sledeće i nastavak rata.

EVO KAKO SU TERORISTI MUČKI UBILI POLICAJCA: Držali su ga na nišanu dok su se predavali!

Tokom dva užasna dana ovo mesto, zemlju ali i čitav Balkan potresli su brutalni okršaji koji su ostavili stravične posledice. Posle incidenta prebrojavaju se ranjeni i nastradali, i procenjuje se vrednost nanete štete, kao i vreme koje će biti potrebno da se zaleče sve rane i poprave sve ruševine.

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Međutim, ono što je možda najgore u svemu ovome jesu ljudske žrtve, ali ne samo u bukvalnom smislu te reči. Ljudske žrtve su i svi oni koji moraju da se suoče sa onim što su izgubili i što im je uskraćeno. Tek sada je teško živeti u strahu i iščekivanju šta je sledeće i da li se ovde može živeti normalno i bezbedno, kao i ako je sve to nemoguće gde otići i kako preživeti s obzirom na geopolitičku i finansijsku situaciju u ovoj zemlji.

KRIZA U KUMANOVU OKONČANA: Ubijeno 14 terorista, ostatak uhapšen! (VIDEO)

Možda se treba osvrnuti najviše na to da su možda najveće žrtve novog balkanskog rata, kao i svake borbe inače, upravo - deca. Mališani čije su škole gorele, prozori se tresli, rušile se kuće. Ova deca žive u strahu da se igraju i uče jer ne znaju šta će im doneti novi dan u ovom opasnom okruženju.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

LAZANSKI SVE PREDVIDEO: Amerikanci prave rat u Makedoniji zbog Turskog toka! (VIDEO)

Deca su ta koja najviše stradaju i koja iz ovakvih borbi izlaze kao najveći gubitnici jer im se oduzima pravo na život, detinjstvo, odrastanje i slobodu.

GAREŽ I IZREŠETANE KUĆE: Ovako izgleda Kumanovo posle krvavog obračuna (FOTO)

Dakle, suština ovog teksta i jeste upravo na samom kraju. Nije bitno da li je makedonske ili albanske nacionalnosti, važno je da je ona samo jedna mala devojčica čije suze treba da zabole sve nas i da nas nateraju da se zapitamo.

Pa tako u stilu Ajnštajna i Frojda pitamo se koja je poenta mržnje i da li iko može da mirno spava kada vidi da nedužna deca ispaštaju - Čemu rat? 

(Telegraf.rs / B. B.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    11. maj 2015 | 16:38

    Zar je to bitno? Da ti dijete moje, Bog podari mir i srecu! Da to ludilo prestane, da imas sretno djetinjstvo!

  • Marina

    11. maj 2015 | 16:38

    Nisu kriva deca.... nije ni bitno dal je albansko ili makedonsko, bitno je da ce uvek biti budala medju zagrzenim siptarima koji ce deci ispirati mozak i velikoj albaniji i teoriji da je njihov jug Srbije. I dok je njih uvek ce biti provokacija i napada, neobrazovani nepismeni a u glavi im corba!

  • Fl

    11. maj 2015 | 16:37

    Kakve veze ima dsli je Albanka ili Makedonka,jadna djevojcica sta je ona kome kriva i njeni vrsnjaci tuga do neba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA