CIPRAS PORUČIO MERKELOVOJ: Nemci moraju da plate ratnu odštetu!

 
  • 47

Grčki premijer je istakao da je moralna obaveza prema njihovom narodu i istoriji, da se od nemačke ratne reparacije zahteva vraćanje prinudnog zajma koji su nacisti uzeli od okupirane Grčke, a nikada ga nisu vratili

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je u nedelju uveče da će njegova vlada održati "sva svoja obećanja" iz predizborne kampanje, u šta je ubrao da će Grčka poštovati svoj dug, što će uspeti zahvaljujući prelaznom planu koji traži od evropskih partnera, a istakao je i da od Nemačke zahteva obeštećenje za Drugi svetski rat, iako je Berlin već rekao "Ne"!

- Moralna je obaveza prema našem narodu, istoriji, prema svim evropskim narodima koji su se borili i kravrili protiv nacizma, istorijska je obaveza zahtevati od Nemačke ratne reparacije i vraćanje prinudnog zajma" koji su nacisti uzeli od okupirane Grčke, a nikada ga nisu vratili - rekao je Cipras.

Siriza je pre izbora najavila da će od Nemačke tražiti obeštećenje od 162 milijarde evra što je ravno iznosu polovine aktuelnog duga grčke države stranim poveriocima.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    8. februar 2015 | 22:41

    Bravo majstore,budi uz svoj narod ...

  • Deki

    8. februar 2015 | 23:44

    Svaka cast Cipras! Sve podrske ,samo napred! Mi nemamo tebi slicnih u Vladi i zato smo u dubiozi .

  • DN

    8. februar 2015 | 23:01

    Kada ce Srbija da trazi odstetu od Nato-pakta??? Bombardovali su nas,bacali radioaktivni odpad,pobili toliko ljudi!!! Zasto to nasi politicari ne pokrenu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA