EKSPLODIRAO KOTAO PA SRUŠIO ZID HALE: Povređena tri radnika fabrike nameštaja u Valjevu!

 
  • 2

Najteže je povređen S. R. (26) iz sela Popučke, koji je sa povredama opasnim po život prebačen u Beograd, dok su lakše telesne povrede zadobili D. L. (35) i M. T. (52) iz ovog grada

Tri radnika povređena su u eksploziji kotla za parno grejanje koja se večeras dogodila u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi", u industrijskoj zoni kod ValjevaEksplodirao je kotao jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice, a od jačine je srušen deo zida jedne od hala.

Zid je pao na tri radnika koja su se nalazila u susednoj prostoriji, a najteže je povređen S. R. (26) iz sela Popučke, i on je sa povredama opasnim po život prebačen za Beograd, dok su lakše telesne povrede zadobili D. L. (35) i M. T. (52) iz Valjeva, koji su nakon ukazane prve pomoći zadržani na lečenju u gradskoj bolnici, piše Blic.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Zbog eskplozije, vatrogasci su požar gasili narednih sat vremena, a uviđaj su obavili nadležni istražni organi, dok je prema nezvaničnim informacijama, do eksplozije došlo zbog visoke temperature u kotlu koja je stvorila veliku količinu pare i detonaciju, koja je pored kotlarnije skoro raznela i jedan fabrički dimnjak.

Proizvodni pogon "Samedija" je do prošle godine bio u centru grada, a nakon toga je celokupnja proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    3. januar 2015 | 22:57

    Daj boze da decko prezivi i da moze normalno da funkcionise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA