ZAJEČAR: Grad pun bolesnih azilanata iz Afrike, niko nije išao na lekarski pregled!

 
  • 48

- U dogovoru sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem zakazan je Štab za vanredne situacije na kom ćemo pronaći način da građane Zaječara zaštitimo od ilegalnih migranata - izjavio je predsednik skupštine Zaječara Saša Mirković

U poslednjih mesec dana na teritoriji grada Zaječara uhapšeno je preko 250 lica Afro-azijskog porekla. U noći između 22. i 23. oktobra na teritoriji ovog grada uhapšeno je četrdeset i šest osoba, a večeras je privedeno još petnaest lica i četvorica taksista koji su ih prevozili.

Kako prenosi TV Best, niko od uhapšenih nije prošao zdravstvene preglede, a neki od njih, kako nezvanično saznajemo, su u lošem zdravstvenom stanju. Ovim povodom rukovodstvo grada Zaječara odgovoriće hitnim merama.

- U dogovoru sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem za sutra u 11 časova zakazan je Štab za vanredne situacije na kom ćemo pronaći način da građane Zaječara zaštitimo od ilegalnih migranata koji su svakoga dana na teritoriji Zaječara, a mnogi od njih prođu celu teritoriju Srbije - rekao je Saša Mirković.

Na teritoriji Zaječara nalazi se 100 kilometara granice i četrnaest krijumčarskih kanala prolazi kroz ovaj grad, a za koje se zna.

Mnogi od ilegalnih imigranata upravo su prenosioci najvećih zaraza u istoriji čovečanstva, a strah od ebole, jedan je od najvećih problema koji potresa čitav svet i od koje je već umrlo, kako je juče saopštila Svetska zdravstvena organizacija, skoro 5.000 ljudi.

- Pojedini mediji su preneli informaciju da imigranti šetaju po Zaječaru, što nije tačno. Evidentno je da je veliki problem duž granice i da svake noći pokušavaju da je pređu. Noćas je pokušalo 12 njih da pređe granicu i uđe u Srbiju. Da bi sprečili razne priče po medijima i gradu sazvali smo sastanak i zaključili da je u gradu normalna situacija i da nema mesta panici", rekao je danas gradonačelnik Velimir Ognjenović

(Telegraf.rs)

 

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali Mrav

    24. oktobar 2014 | 23:40

    E samo nam jos to fali!

  • IN

    25. oktobar 2014 | 01:09

    Cudo nasi politicari ne umeju da sprece ali sto vole da lece, onda dobiju inspiraciju pa svako ima svoj lek i svoju metodu pa borba cija je metoda i lek najbolji.... idi igre bez granica a misevi kolo vode a narod da bere kožu na siljak.

  • nnn

    25. oktobar 2014 | 08:29

    eh koje smo mi srece sto smo zapravo rodjeni u srbiji, zamisli da si ni kriv ni duzan radjen u nekoj od zemlja afrike gde nemaju ni vodu za pice ali imaju ebolu... pa ceo zivot provedes mastajuci da pobegnes nekako u evropu.. i onda dodjes i onda te uhapse i vrate nazad... tuga .... samo se za 2s stavite u polozaj nekog mladog koji je krenuo da trazi sebi normalan zivot....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA