IZRAEL PORUČIO PALESTINCIMA: Evakuišite se iz pojasa Gaze!

 
  • 4

Upozorenja su postala uobičajena pred pojačanje izraelskih vazdušnih udara koje je vojska obnovila nakon pauze od šest sati

Izraelska vojska je kasno sinoć poslala poruke stanovnicima dva kvarta u pojasu Gaze, kojih ima oko 100.000, da se evakuišu iz svojih domova, javili su izraelski mediji.

To je postalo uobičajeno upozorenje pred pojačanje izraelskih vazdušnih udara. Vojska je u utorak popodne obnovila napade na pojas Gaze nakon pauze od šest sati, koja je usledila jer je Izrael jednostrano prihvatio egipatski predlog o prekidu vatre, koji je Hamas odbio.

Sinoć su palestinski zvaničnici kritikovali egipatske napore da se postigne prekid vatre tvrdeći da su posrednici u potpunosti ignorisali Hamas.

- Egipćani su koordinisali inicijativu s Mahmudom Abasom i ingorisali Gazu - rekao je visoki zvaničnik Palestinske oslobodilačke organizcije, dodavši da su se lideri Hamasa osećali poniženo zbog činjenice da je predlog objavljen bez konsultacija s njima.

Portparoli Hamasa i Islamskog džihada su egipatsku inicijativu označili kapitulacijom, ali su ipak signalizovali da ga proučavaju.

Kabinet Mahmuda Abasa je najavio da će on danas otputovati u Kairo kako bi se sastao s egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem. Njih dvojica će se usredsrediti na egipatski predlog o prekidu vatre.

Dan kasnije Abas će otputovati u Tursku gde će takođe da diskutovati o prekidu vatre.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alpski Srbin

    16. jul 2014 | 11:19

    Etnicko ciscenje.

  • Vr 46

    16. jul 2014 | 13:17

    Znaju i tel. brojeve, koja masinerija su ovi izraelci i kako vode ovaj ulicni rat koristeci mocno oruzje, zvoni ti tel. i sa druge strane zenski glas : imate jedan minut da napustite objekat raketa je vec ispaljena : a ne ko ukr. pucaju bez kontrole, ovi bar ti daju sansu da bezis.

  • Sve se brzo zaboravlja

    17. jul 2014 | 15:18

    Pre 15 godina, Srbija je bila u istoj poziciji kao Izrael sada. Da li to stvarno znaci da je Srbija bila agresor, ne zaboravite da Amerika bira prijatelje po cilju, a ne cilj po prijateljima. Cim Americi ne bude trebao Izrael, bice ostavljen na cedilu. Mozda zvuci glupo, ali Amerika kontrolise Izrael kako bi od njega napravila skretnicu sa svojih nedela. Ne zaboravite sta je Amerika sve do sada radila po svetu i to sve zbog "demokratije, mira i ljudskih prava". Ko nju krivi za smrt stotina hiljada ljudi? Stav prema Izraelu me ne cudi, lakse je udariti po slabijem nego po jacem. Ali ipak je poznata cinjenica da su Amerikanci civilizovani, pravedni i obzirni prema ljudima druge nacionalinosti. Mislim nije kao da su oni poubijali starosedeoce tog kontinenta kako bi se tu naselili. Mislim, sacuvaj Boze?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA