POVEDI ME NA MESEC: Eksponati svemirskih ekspedicija i pokloni Titu u DOB-u!

Centralne eksponate izložbe čine eksponati svemirskih ekspedicija i pokloni Josipu Brozu Titu, od kojih su svakako najznačajniji segmenti Mesečevog tla, takozvani "Kamen sa Meseca", koji će biti izložen samo na dan svečanog otvaranja izložbe

  • 2

Dom omladine Beograda i Muzej istorije Jugoslavije u čast 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11, i proslave 50 godina Doma omladine Beograda pod nazivom "Mesec sletanja na Mesec", od petka, 20. juna u 20.00 časova do ponedeljka, 30. juna u DOB-u predstavljaju izložbu "Povedi me na Mesec: Eksponati svemirskih ekspedicija i pokloni Josipu Brozu Titu".

Iz izuzetno bogatog fonda MIJ koga čini preko 200.000 predmeta izabrana je za interpretaciju grupa eksponata koja se vezuje za ekspedicije na Mesec, a povodom 45 godina povodom prvog sletanja čoveka na Mesec.

Centralne eksponate izložbe čine eksponati svemirskih ekspedicija i pokloni Josipu Brozu Titu, od kojih su svakako najznačajniji segmenti Mesečevog tla, takozvani "Kamen sa Meseca", koji će biti izložen samo na dan svečanog otvaranja izložbe. Ova tematska izložba će objediniti izložbene eksponate, fotografije, dokumentarni video materijal. Izložbu će pratiti i čuvena pesma "Povedi me na mesec" (Fly me to the Moon) koja ove godine slavi jubilej od 60 godina.

Izložba "Povedi me na Mesec" se realizuje kao treća izložba u okviru projekta Gost muzej u protekle dve godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u okviru manifestacije ”Mesec dana sletanja na Mesec” Doma omladine Beograda i Ambasade SAD u Beogradu.

Izložbu će 20. juna u 20.00 časova otvoriti Marša Ajvins, astronautkinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dutch

    17. jun 2014 | 09:40

    sta li ce ovi nasi nazovi politicari da izloze za trideset godina KAMEN IZ MALE MOSTANICE , ZIVEO DRUG TITO

  • Hamza

    17. jun 2014 | 00:17

    Živeo drug TITO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA