Da li je zaista zdravo? Ovo je NAJVAŽNIJA stvar koju morate da znate ako KUPUJETE smrznuto voće i povrće
Opšte je poznato da ishrana bogata povrćem i voćem snižava krvni pritisak, smanjuju rizik od srčanih oboljenja smanjuje nivo holesterola u krvi.
SRBIJA IMA LEK ZA SKORO SVE BOLESTI: Nalazi se svuda oko nas, a o tome gotovo da pojma nemamo
Evo zašto odmah treba da prestanete da ljuštite povrće
Sve ovo se odnosi na sveže povrće, jer zaleđeno nema toliko hranljivih sastojaka kao ono tek ubrano na nekoj farmi.
Nauka se ne slaže sa ovom konstatacijom.
Univerzitet u Džordžiji je sproveo jedno istraživanje na temu smrznute hrane. Oni su zapravo merili hranljivu vrednost povrće u sve tri faze, kao sveže, kada stoji u frižideru 5 dana i kao smrznuto.
Studije su pokazale da je nutritivna vrednost povrća u sve tri faze gotovo jednaka. Prema tome, vitamini i minerali ne nestaju iz povrća kada se ono zaledi.
Razlog leži u sledećem - što se ono bere u trenutku zrelosti i odmah se zamrzava. Čak se smatra da kao sveže dok putuje od farme do marketa, a to može da traje i nedelju dana, mogu da izgube na kvalitetu.
Povrće i voće treba konzumirati u oba oblika. Jedite sezonsko voće i povrće. Kada je sezona jagoda, sigurno nećete jesti smrznute. Zapravo, najbolje je da se u vasoj ishrani nađe kombinacija svežeg i zamrznutog povrća.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Blok33
Veoma poucan tekst, kad bi vise bilo ovakvih stvari, a ne o starletama i ko se kad skinuo
Podelite komentar