Grčki novinar oduševljen večitim derbijem: "Nije bilo nijednog incidenta, a kod nas je to nemoguće"

Haris Stavros prisustvovao je mečevima i u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali i u "Štakr Areni"

  • 2
Uroš Trifunović Foto: Marko Jovanović

Iza nas je i drugi večiti derbi u Evroligi. Pobedu je odneo Partizan u dramatičnom meču protiv Crvene zvezde (78:79), čime je dodatno podgrejao svoje nade da bi na kraju sezone mogao da se nađe u Top 8 fazi. Isto to važi i za crveno-bele, koji su sada na istom skoru od 10 pobeda i 11 poraza.

Ono što posebno upada u oči jeste da ni na drugom večitom derbiju nije bilo većih incidenata, iako su na tribinama bili prisutni navijači i jedne i druge ekipe. Naravno, prozivke, transparenti i sve ostalo što prati derbi bili su prisutni, ali nije došlo ni do kakve fizičke eskalacije, prekida meča, ubacivanja predmeta na parket, gađanja sudija, čega smo se proteklih sezona nagledali u ABA ligi.

Pitanje koje se sada generalno postavlja jeste zbog čega to nije moguće sprovesti u regionalnom takmičenju, a ozbiljne pohvale stižu od grčkog novinara Harisa Stavrosa, koji radi za tamošnji priznat portal SPORT24, a koji je bio prisutan na oba večita derbija - u dvorani "Aleksandar Nikolić" i u "Štark Areni", a koji su odigrani u Evroligi.

Kaže da je oduševljen činjenicom da su i jedni i drugi mogli na tribine, da je sve bilo organizovano do tančina i žali što je to nemoguća situacija u Grčkoj, naravno, misleći na duele između Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji su često obilovali incidentima, prekidima i svim propratnim.

- Istorija je ispisala da su Srbi brilijantno organizovali dva večita derbija sa navijačima iz obe ekipe. Sa dobrom kooperacijom, bez ijednog predmeta koji je pao na teren, bez tuča i sa navijanjem i za pobednike i gubitnike. Mi smo, nažalost, jako daleko od toga - napisao je Stavros.

Video: Igrači Partizana izašli na bis sa Grobarima, navijači skakali s Lesorom i vređali Čovićevu suprugu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    28. januar 2023 | 09:56

    Dodji jadranska kad bude

  • Гробар 1966

    28. januar 2023 | 09:08

    Па ви сте Европљани а ми Балканци! Ето, у томе је разлика!!!!❤️⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️❤️🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA