Zvezda pala u Zagrebu: Gorka Cedevita za srpskog Evroligaša!

 
 ≫ 

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da trijumfuju u Zagrebu u derbiju 5. kola nadigrala ih je Cedevita

Košarkaši Crvene zvezde  nisu uspeli da potvrde veliku pobedu nad Barselonom u Evroligi, pošto su poraženi od Cedevite u Zagrebu sa 79:74 (19:18 20:21 24:22 16:13)

>>> Zdovc poručuje iz Zagreba: Nije Zvezda bau-bau

Ovo je bio derbi 5. kola regionalnog takmičenja i duel dve ekipe koje pretenduju na titulu, a prošle godine su igrali finale plej-ofa. Aktuelni šampion Zvezda nije imala snage u završnici.

Prava drama viđena je u završnici. Cedevita je povela 71:67, ali je Ročesti pogodio trojku na 71:70 na dva minuta do kraja.

Odbranila se Zvezda odlično...Ročesti donosi 71:72, ali Stipanović daje dva bacanja za vođstvo 73:72. U sledećem napadu Dobrić promašuje trojku.

Nikols daje dva bacanja i donosi 75:72 na 29 sekundi do kraja.

Krenula je Zvezda u napad, Ročesti je driblao, tražio rešenje i na kraju sam krenuo u prodor i promašio. Usledio je odmah faul za dva bacanja Cedevite na 19 sekundi pre kraja.

Stipanović je pogodio oba i doneo nedostižnu prednost 77:72.

CEDEVITA: Ukić 4, Krušlin 5, Džonson 13, Katić 4, Bajo, Nikols 6, Slavica, Žganec, Musa 17, Čeri 6, Stipanović 10, Marfi 14

CRVENA ZVEZDA:Radičević, Davidovac 3, Lazić 4, Lazarević, antić 11(6 sk) Dobrić 4, Feldin 11, Janković, Ročesti 18 (4 as), Lesro 2, Jovanović 9, Bjelica 12

Foto: Cedevita/Marin Susic

Na meču je svirano 55 faulova, a izvedeno je 56 slobodnih bacanja.

UMOR OD EVROLIGE ILI MANJAK KVALITETA?

Vidi se da je za ovu ekipu Zvezde teško da igra dve utakmice nedeljno, pogotovo ako su tako blizu (petak-nedelja)

Umor od jakog meča sa Barselonom se osetio na duelu u Zagrebu, gde su crveno beli delovali impozantno samo u prvih pet minuta.

Sve posle toga je bilo veoma teško za njih kako u napadu tako i u odbrani. To se pre svega videlo u skokovima gde je Cedevita bila mnogo bolja i raspoloženija.

Sam podatak da su nadskočili Zvezdu koja je dva dana ranije u tom segmentu "ubila" Barselonu dovoljno govori o kondiciji crveno-belih.

Foto: Cedevita/Marin Susic

Najbolji pokazatelj da vam je ekipa umorna je upravo skok i ta reakcija na skoku. Tako je bilo i protiv Budućnosti posle duela u Kaunasu.

Cedevita je imala 31:22 prednost u drugoj četvrtini kada je mogla da prelomi rezultat. Ali, iskustvo je ipak na strani Zvezde.

Ročesti i Antić, pa i Feldin su mnogo jakih utakmica odigrali i tačno znaju kako da se snađu u ovim situacijama.

Zvezda je do poluvremena uspela da anulira tih 9 poena razlike i da u drugo poluvreme uđe u egalu 39:39.

Foto: Cedevita/Marin Susic

Zanimljivo je da je Matijas Lesor odigrao samo prvih 7 minuta i posle nije ulazio, pa se ne zna da li je povreda u pitanju.

Sve u svemu nije briljirala Zvezde i da ne beše Pere Antića koji je trojkama vraćao rezultat, kao i Ročestija i Bjelice teško bi Zvezda bila u egalu.

Pravo lice Zvezde videćemo sledeće nedelje, jer imaju dve utakmice Evrolige već u utorak sa Himkijem u Moskvi, pa u četvrtak u Beogradu.

Ritam je naporan, ali čini se da igrači sa klupe ne mogu da daju doprinos u igri. Iskusniji Ročesti, Bjelica, Antić i Feldin vuku tim, ali u momentima kada nisu u igri pada rezultat ekipe.

Protiv Cedevite se nametnuo mladi Jovanović koji je pokazao da može da bude oslonac, ali je nedostajao učinak Lesora, Lazića i Jankovića.

Sve vreme su ekipe bile u egalu u drugom poluvremenu (61:61) pa (66:67) i videlo se da kako prolazi vreme Zvezdi pada koncentacija. Ni traga one lepršave igre kojom su zgromili Barselonu. U poslednja dva pinuta Cedevita pravi seriju za 72:67, ali je Ročesti vratio ekipu u igru 71:72. Ipak, ishitrni napadi na kraju bez mirnoće doneli su prednost Zagrepčanima koju su oni pretvorili u trijumf.

Ipak, verovatno će vremenom i ta snaga doći pa će moći da odigraju i jake utakmice u kontinuitetu.

Foto: Cedevita/Marin Susic
Foto: Cedevita/Marin Susic
Foto: Cedevita/Marin Susic

1

Foto: Cedevita/Marin Susic

ABA liga, 5. kolo:

Budućnost - Mega 84:64

Olimpija - Mornar 64:67

Partizan - Igokea 117:104

Nedelja

Cedevita - Crvena zvezda 79:74

Ponedeljak

FMP - Zadar 18.00

MZT Skoplje - Cibona 21.00

TABELA: Budućnost 4-1, Zvezda 3-2, Partizan 3-2, Cedevita 3-2, FMP 2-2, Cibona 2-2, Igokea 2-3, Mornar 2-3, Olimpija 2-3, MZT 2-2, Mega 2-3, Zadar 1-3.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    22. oktobar 2017 | 18:55

    Zvezda je odigrala očajno.Ali su sudije u finišu po običsjuu zagrebu uzeli da igraju za Cedevitu.Ona tehnička klupi,pa Antiću,pa 5. lična Laziću iako je on bio taj koji je bio fauliran,ovaj ga centar sa rukom oko vrata vukao unazad.Ali bez obzora i tog vetra u leđa Cedeviti...odigrali smo ispod svake mere za tim evroligaškog kalibra.Baš podcenjijemo ovu ligu.

  • 🏆PARTIZAN🏆

    22. oktobar 2017 | 20:20

    Izvinite sto upadam u rec, ali samo da napisem, ne mogoh izdrzati: PARTIZAN prvak Evrope 🏆, devojcice iz Zeleznika NIKAD. Partizan 4 puta na f4, Ideasi NIKAD. Pametnom dosta.

  • Xxx

    22. oktobar 2017 | 20:30

    Puče Ćokijeva limenka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA