≫ 

Oglasio se Limundo zbog Ronaldove trake: "Krivična prijava za onog ko odbije da plati licitirano"

Sajt na kojem se održava aukcija izdao saopštenje povodom sramne sabotaže od strane neodgovornih pojedinaca

  • 28
Ronaldo Gavrilo Đurđević Foto: MN Press, Privatna arhiva

Velika sramota viđena je nakon divne akcije za pomoć bebi Gavrilu Đurđeviću, jer je na aukciji za kapitensku traku Kristijana Ronalda, koju je u naletu besa bacio na travu Marakane, došlo do neozbiljnih ponuda pojedinaca koji su pomislili da je u pitanju igra, pa je cifra došla do neverovatnih milijardu i 200 miliona dinara.

Tim povodom, bezbednosni tim Limunda zaustavio je aukciju i obrisao stotine lažnih ponuda, a sada je uveden i dodatni korak da nalog mora da se verifikuje, kako bi moglo dalje da se licitira za ovaj predmet.

Iz Limunda navode da postoji mogućnost i da onaj ko pobedi na aukciji, a odbije da plati, može i krivično da odgovara.

Prenosimo saopštenje u celosti.

- Kao što su svi mediji preneli, vatrogasci su pokupili kapitensku traku Kristijana Ronalda sa terena “Rajko Mitić” koju je pri kraju meča sa Srbijom skinuo sa ruke.

- Oni su je predali humanitarnoj organizaciji "Zajedno za Život" kako bi je postavili na aukciju na "Limundo" i njenom prodajom prikupili sredstva za pomoć.

- Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije.

- Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak - verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu.

- Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati izlicitiran iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava.

- Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe - navodi se u saopštenju.

Povodom saopštenja, Telegraf je kontaktirao i sam Limundo, kako bi nam bilo pojašnjeno šta konkretno znači dodatna provera.

- Svaku ponudu individualno proveravamo da bismo osigurali ozbiljnost aukcije. Imamo poseban tim za proveru članova, koji koristi različite vrste naprednih alata za otkrivanje potencijalnih prevara, a dodatno pozivamo ljude telefonom da proverimo da li su zaista zainteresovani i da li su shvatili na koji način funkcioniše aukcija. Što se tiče daljih koraka, bićemo u mogućnosti da pokrenemo tužbu ukoliko pobednik aukcije ne bude želeo da plati za izlicitirani predmet - rekli su za Telegraf iz Limunda.

Trenutno je posle brisanja lažnih ponuda, cifra zaustavljena na šest miliona dinara.

Takođe, oglasila se i Gavrilova porodica i apelovala na medije da provere informacije o licitaciji pre objave, jer se upravo brišu one koje su lažne.

Važno obaveštenje od porodice i tima Za Gavrilovu pobedu 👇👇👇👇Posted by Za Gavrilovu pobedu on Среда, 31. март 2021.

Ukoliko želite da pomognete malom Gavrilu, to možete da uradite i na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA