Partizan smenio Đukića, Petrić i Mirković vode crno-bele!

 
 ≫ 
  • 89

Odmah posle utakmice u Litvaniji, u Humskoj je odlučeno da se ekipa poveri bivšim igračima, koji su uveliko u trenerskim vodama

Bivši as Partizana – Zoran Bata Mirković, novi je šef stručnog štaba crno-belih, a na to mesto dolazi sa pozicije prvog asistenta Ljubiši Tumbakoviću u nacionalnoj selekciji Crne Gore, saznaje Telegraf. Mirković nije jedini bivši as kluba iz Humske koji se vraća u svoju kuću, jer će zajedno sa njim u "paketu", kao pomoćni trener raditi i Gordan Petrić, takođe nekadašnji fudbaler, a zatim i funkcioner Partizana, minulih godina trener u Prvoj i Superligi Srbije.

>>> Partizan prošao Litvance, ali su brige ostale: Miletićev gol skratio muke crno-belih (VIDEO)

To je epilog višednevnih pregovora, prvo između samih čelnika Partizana, koji su morali da "raščiste" šta zapravo žele u narednoj sezoni. A, zatim se krenulo u realizaciju potrage za trenerom i izbor je pao na Mirkovića. Ne sasvim slučajno, jer su dve strane pregovarale i tokom letnje pauze u takmičenjima, kada nije ni bilo naznaka da se nešto dešava u Humskoj, ali je Bata tada odbio da prihvati izazov, zatraživši još malo vremena da razmisli. Imali su u Partizanu i pre toga nameru da angažuju Mirkovića, ali je on tada bio jedno od imena na spisku, koje se uklapalo u profil trenera crno-belih (Stanojević, Nikolić, Ivić Tumbaković...).

Međutim, gotovo svaki momenat u kome je ideja trebalo da se realizuje ni za jednu ni za drugu stranu nije bio podoban.

Nije ni aktuelni baš sjajan, jer je Miroslav Đukić prošao pripreme i selektirao, uz sportski sektor, postojeći tim. Ali kako njegova smena nije došla ni u pravi (odmah posle finala Kupa), ni u zao čas, pošto je sezona tek počela i napravljena je tek minimalna šteta u Surdulici, reklo bi se da je momenat za promenu na klupi gotovo "bezbolan". Pre nekoliko dana Mirković je pristao, ali je Partizan želeo da ojača struku još jednim proverenim imenom – Gordanom Petrićem, koji je u nekim varijantama slovio i za prvo rešenje, ali su na kraju sve tri strane lako našle zajednički jezik.

RADIO U SINĐELIĆU, UČIO OD TUMBAKOVIĆA

Posle završetka bogate igračke karijete Zoran Bata Mirković je sa još nekolicinom bivših partizanovih igrača (Petrić, Tomić, Rašović, Saša Ilić, Bojan Zavišić, Ristić) krenuo u trenersku školu. Prvi samostalni posao je dobio u prvoligašu Sinđeliću, gde je radio kao pomoćnik, a zatim nasledio – Gordana Petrića! Sve vreme Mirkovićevog rada, posao mentora je obavljao Ljubiša Tumbaković. Kada je iskusni stručnjak dobio posao u reprezentaciji Crne Gore, pozvao je sa sobom i Mirkovića, koji mu je prvi asistent već dve godine.

Spreman za trenerski izazov karijere: Zoran Mitrković iz vremena kada je sedeo na klupi Sinđelića Foto: MN Press

O igračkoj karijeri Mirkovića ne treba trošiti reči. Pored Partizana, branio je boje RadničkogSvilajnac, Rada, Atalante, Juventusa, Fenerbahčea, odakle se vratio u Humsku i završio karijeru. Bio je standardni reprezentativac ugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore nešto kasnije... Obavljao je kratko i funkciju potpredsednika Partizana, ali nije mogao da se “uklopi” sa Draganom Đurićem, pa je podneo ostavku.

PETRIĆ UVELIKO U TRENERSKOJ MATERIJI

Što se Gordana Petrića tiče, njegovo trenersko iskustvo je veće od Mirkovićevog, jer je pored pomenutog Sinđelića radio samostalno u Bežaniji, Zemunu, Čukaričkom i Radu, a bio je i asistent Ljubinku Druloviću tokom kratkog mandata u reprezentaciji Srbije.

Kao igrač, branio je boje OFK Beograda, Partizana, Dandi junajteda, Glazgov Rendžersa, Kristal Palasa, AEK, Hartsa i kineskog Sičrana. Bio je i reprezentativac stare Jugoslavije, ali i član čuvene čileanske generacije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo.

Posle igračke karijere je obavljao posao generalnog sekretara crno-belih, gde je nasledio Žarka Zečevića, a zatim je imenovan i za potpredsednika kluba. Otišao je iz Partizana odmah posle Mirkovića, takođe zbog bivšeg predsednika Dragana Đurića, a ubrzo je to učinio i Ivan Tomić, samo sa mesta sportskog direktora.

Bata Mirković i Gordan Petrić pokušaće da vrate Partizanu prepoznatljiv "šmek" u igri Foto: Milena Đorđević

VIDEO Navijači Partizana već duže vremena su tražili smenu Đukića:

(Z. Ivković)

Video: Zvezda dala gol Radničkom posle tri minuta igre

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gladijator

    3. avgust 2018 | 09:41

    Da li je Partizan za ucenje? Kakve rezultate imaju Batica i Petric? Za onk sto su postigli kao igraci im skidam kapu ali kakve veze ima njihova igracka karijera sa trenerskom?Pa onda bi Maradona trebao biti najveci trener sveta. Nemaju nikakvo iskustvo, Sindjelic, pomocnici i eto ih u Partizanu.

  • Jaša Resavac

    3. avgust 2018 | 06:09

    Đukić jeste pokazao da ne poznaje posao i davno je trebao da ode, ali kad nemate obraz da to sami uradite onda vas oteraju kao zadnjeg dripca. Ali moraju da odu i oni koji su ga doveli A ZANLO SE DA ČOVEK NIGDE NIJE IMAO NIKAKV USEPH. Znači ruku pod ruku Đukić, Ilijev i KOMPLETNA UPRAVA. Moraju i mnogo zalutalih "fudbalera" čiji je kvalitet za opštinsku ligu. I naravno nek policija podrobno ispita "transfer" ovog cirkuzanta Sume, ko je za ništa dao sve ili gde u čije džepove je završio novac???

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. avgust 2018 | 20:44

    Гробари би морали да поведу рачуна како ће са Батом. Да не би појели кајгану коју би им овај сервирао као оном рвату😅😅😅😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA