Čile pobedio Srbiju u 88. minutu: Bleda partija Orlova pred Mundijal, Krstajiću ostaju glavobolje (VIDEO)

 
 ≫ 

Naš tim je bolje igrao u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da stvori nijednu stopostotnu šansu, dok ih je rival imao nekoliko

Fudbaleri Srbije poraženi su od Čilea u prvoj pripremnoj utakmici pred Mundijal u Rusiji sa 1:0 u Gracu. Gol odluke postigao Giljermo Maripan u 88. minutu, kada je naša odbrana smušeno reagovala u kaznenom prostoru, a fudbaler Čilea je glavom zatresao mrežu Vladimira Stojkovića.

Mora se reći i da je Čile imao opasnije šanse. Neposredno pre gola promašili su nebranjenu mrežu Stojkovića, kada se napadač Čilea propisno obrukao.

Jednom je i Stojković sjajno reagovao posle odličnog voleja Valdesa, da bi Čile i u prvom poluvremenu imao jednu stopostotnu šansu.

Takvih šansi kod Orlova nije bilo. Osim nekoliko pokušaja Nemanje Radonjića, koji se posebno istakao dok je bio na terenu tokom 62. minuta igre. Jednom je zapretio i Kolarov, a u nekoliko navrata i Mitrović.

Možda i najbolju šansu imao je Kostić, posle karambola u 83. minutu, ali je na kraju sviran ofsajd.

Kada se sve sabere i oduzme, zaslužen trijumf Južnoamerikanaca.

Startna postava Srbije protiv Čilea; Foto: MN Press

SRBIJA - ČILE 0:1

(Maripan 88)

Srbija: Stojković, Rukavina, Tošić, Milenković, Kolarov (Rodić 80), Milivojević (Matić 45), Grujić, Ljajić (Milinković Savić), Živković (Tadić 65), Radonjić (Kostić 64), Mitrović (Jović 84)

Čile: Arijas, Albornoz (Vegas 73), Roko, Diaz (Bizama 73), Pulgar, Rejes, Maripan, Fernandes (Ličnovski 92), Valdes, Mora (Enrikez 65), Sagal (Rodrigez 87)

Čileanci su počeli opasnije od starta, ali nisu ozbiljnije zapretili u prvih nekoliko minuta. Srbija je u prvih 45. minuta izgledala bledo na terenu, i vredne pomena su samo šanse u kojima su bili Nemanja Radonjić i Aleksandar Kolarov.

Marko Grujić na utakmici Srbija - Čile; Foto: MN Press

U drugom poluvremenu su Orlovi zaigrali bolje, imali su nekoliko šansi, Matić je ušao u igru umesto Milivojevića, a Milinković Savić umesto Ljajića, pa su redovi bili bolje povezani.

Ali, prave šanse nije bilo, za razliku od rivala, koji je jednu i iskoristio na kraju.

Krstajiću ostaju glavobolje pred Mundijal, ali ovakve utakmice i služe da se otklone sve sumnje oko sastava pred početak prvenstva i prve utakmice protiv Kostarike 17. juna.

Selektor Srbije je ipak odlučio da na ovom meču isproba i neke fudbalere koji nisu bili toliko aktivni tokom kvalifikacija, ili nisu uopšte igrali. Isprobao je i drugačiju kombinatoriku, a može se reći da mu se to isplatilo samo u slučaju Nemanje Radonjića, jer su ostali bili prilično ispod nivoa i faktički nevidljivi na terenu, pre svih Andrija Živković, Marko Grujić.

Žestok vazdušni duel na utakmici Srbija - Čile; Foto: MN Press

Nakon ulaska Matića i Milinković Savića, Srbija je počela bolje da igra u drugom delu utakmice. Radonjić je zapretio iz solo prodora, a zatim je i nakon dobrog napada Orlova šansu imao Mitrović, koji je pao u kaznenom prostoru posle kontakta sa fudbalerom Čilea, ali je sudija ostao nem, iako je bilo elemenata za penal.

Foto: MN Press

Posle toga je Čile ponovo preuzeo inicijativu, imali su dve velike šanse pre gola Maripana i može se reći da su potpuno zasluženo pobedili.

Srbija će pred Mundijal imati još jednu proveru, protiv Bolivije 9. juna. Tada bi Krstajić već trebalo da ima iskristalisan tim i startnu postavu za prvi meč u Rusiji protiv Kostarike 17. juna.

Pogledajte i VIDEO: Jedan je Maradona! Čuveni fudbaler poslao Srbiji poruku pred Mundijal

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza zemunac

    4. jun 2018 | 20:24

    Svi pevali himnu samo Ljajić nije.

  • Miroww

    4. jun 2018 | 22:12

    Radonjic je dokazao da je zasluzio poziv u Reprezentaciji. Na dobrom je putu da postane vrhunski fudbaler.

  • Raca

    4. jun 2018 | 21:54

    Kolarov kapiten i Karleusin Tosic, pored njih ce se svaka reprezentacija nadavati golova.Odlicna taktika sa ispucavanjem lopte,preskakanjem sredine terena,Krstajicu samo tako nastavi Boginja je tvoja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA