Evo kako je izgledao dan uoči 155. derbija Zvezde i Partizana! (VIDEO)

 
  • 77

Tokom nedelje 27. avgusta mogli ste na našem blogu da pratite šta se sve dešavalo pred utakmicu

Fudbalska euforija posle dugo vremena svom snagom je "tresla" Srbiju.

Reprezentacija sigurno "gura" ka Mondijalu u Rusiji, a dva naša najveća kluba prvi put u istoriji istovremeno su se plasirala u Ligu Evrope.

>>> Skriveni heroji derbija danas su na unakrsnoj vatri: Kako se pripremaju ljudi ka kojima lete baklje i topovski udari 90 minuta (VIDEO)

U takvom ambijentu, dok jedni i drugi još sabiraju utiske posle evropskih mečeva i slade se uspesima, čekao se  novi, 155. po redu "večiti derbi" koji je došao u povoju sezone, u okviru 7. kola na našem najvećem stadionu na kom se očekivala odlična atmosfera.

Pogledajte kako je protekao dan u Srbiji i Beogradu uoči večitog derbija.

18.10 EKIPA PARTIZANA STIGLA NA MARAKANU, ĐUKIĆ ISPRED AUTOBUSA

Foto: Telegraf

U takvom ambijentu, dok jedni i drugi još sabiraju utiske posle evropskih mečeva i slade se uspesima, čeka se novi, 155. po redu "večiti derbi" koji stiže u povoju sezone, u okviru 7. kola na našem najvećem stadionu na kom se očekuje najmanje ista atmosfera kakva je bila nedavno na meču Zvezda - Krasnodar.

17.33 pOLICIJA JE ZAUSTAVILA AUTOKOMANDU DA BI PROŠAO KORTEO NAVIJAČA PARTIZANA

Prštaće na "Marakani" od 19 sati kada se sudare crveno i crno-beli.

U nastavku, u našem blogu, iz sata u sat, sve do početka utakmice, možete pratiti najvažnija dešavanja vezana za večiti derbi.

- Da li je ovo Partizanov tim koji će se suprotstaviti Zvezdi?

- Podsećamo da će ekipa telegrafa uskoro krenuti ka stadionu odakle će slati uživo materijal dolaska navijača i svega interesantnog na Autokomandi. Ostanite uz nas.

- Pojavila se vest da je Juventus zainteresovan za mladog Zvezdinog igrača Uroša Račića i navodno nudi šest miliona evra crveno-belima. Više o tome OVDE.

- O derbiju se izjasnio i estradni umetnik Željko Šašić. On je u izjavi za informerovo izdanje "siguricu" prognozirao ishod utakmice na "Marakani".

"Iako sam Partizanovac, mislim da će Zvezda slaviti. Ako pogledamo rezultate i partije koja su ova dva tima pružala u evropskim mečevima dosad, onda je jasno da su crveno-beli u prednosti. Pošto se meč igra na "Marakani, očekujem da bude mnogo golova i 3:2 za Zvezdu"

- Šta tvituju "večiti" danas...

- Zvezda je trenutno u prednosti na tabeli, ima tri boda više od najvećeg rivala i blagi je favorit sudeći prema kvotama u većini kladionica.

- O tome smo pisali u najavi derbija OVDE.

- Treneri oba tima Milojević i Đukić su takođe govorili o predstojećem okršaju koji će za trenera Zvezde biti prvi protiv Partizana, dok strateg šampiona Srbije već ima derbi iskustvo. Veoma lepo iskustvo.

- Mnogi navijači Partizana sa setom prepričavaju trijumf Đukićevog tima protiv Zvezde iz 2007. godine rezultatom koji je na kraju glasio podnošljivih 4:2 za goste.

- Podsetite se detalja sa tog meča.

- Oba trenera imaju sitnih kadrovskih poteškoća pred derbi zbog povreda igrača koji vidaju rane od evropskih mečeva, ali udarne snage su spremne i zaista treba očekivati jedan kvalitetan duel i dobar fudbal.

- Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, "večiti" će zaigrati u sledećim sastavima:

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Savić, Stojković - Donald, Krstičić - Radonjić, Kanga, Srnić - Boaći.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja B. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Janković, Radin, Everton, Suma - Tavamba, Đurđević.

- Očekuje se veliki broj navijača. Grobari su najavili masovan polazak sa platoa kod stadiona Partizana o čemu su obavestili sve crno-bele pristalice putem proglasa.

- O tome možete više pročitati OVDE.

- Neprijatnost prve vrste uoči derbija stigla je iz sedišta UEFA, ali ne u vidu kazne za Zvezdu ili Partizan, već u vidu vesti da su se u Monte Karlu na žrebanju grupa za Ligu Evrope sukobili direktor Zvezde Zvezdan Terzić i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Foto: Marko Todorović

- Crno-beli su obavestili javnost o skandalu i upoznali sa detaljima incidenta, o čemu ste mogli da pročitate OVDE.

- U međuvremenu, stigli su i pomirljivi tonovi iz jednog od tabora, u pitanju je čestitka koju je voditelj Partizanove televizije Željko Pantić uputio Zvezdi za prolaz u Ligu Evrope, u koji je debelo sumjao pre dvomeča ruskog i srpskog tima.

OVDE pročitajte Pantićevu izjavu.

- Navijačka euforija je na vrhuncu, oba grupe su posebnim klipovima najavile 155. derbi.

Delije

Grobari

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. avgust 2017 | 12:06

    Као против Руса, будите јачи од њих и судије, а делије вас неће изневерити. Њихов човек за све позиције, Данило Грујић.

  • Navijac

    27. avgust 2017 | 14:30

    Sportski praznik za Beograd.Samo da bude bez nasilja,i korektan fudbal bez incidenata.Neka bolji pobedi.

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    27. avgust 2017 | 15:06

    Нема те речи која може описати лепоту стадиона "Рајко Митић". Вечерас ће све да буде у знаку црвено белих. Надам се доброј утакмици 3-0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA