Izbor Telegrafa: Deset najboljih riba u svetu sporta (PRVI DEO)

 
  • 0

I pored toga što odlično plivaju, trče ili igraju dobar tenis, najpoznatije i najbolje plaćene sportiskinje sveta su one koje najbolje izgledaju

Priča da većina muškaraca gleda ženski sport samo ako ih zanima kako izgledaju akterke na terenu, skoro da je sasvim tačna. Najbolji dokaz je to što u žesnkom sportu najviše para zarađuju baš one dame koje i najbolje izgledaju, a ne u skladu sa njihovim profesionalnim kvalitetom. Možda nije korektno, ali tako je.

Telegraf.rs vam donosi svoj izbor 10 najlepših sportiskinja sveta, koji objavljujemo u dva dela, danas i sutra. Nemojte zameriti ako smo bili malo subjektivni kada su naše sportiskinje u pitanju.

 ANA IVANOVIĆ

Nekada najbolja teniserka sveta i trenutno 17. igračica na wta listi. Srpkinja je četiri puta proglašena za najlepšu igračicu na WTA turu, a njena slika često krasi naslovnice najpoznatijih svetskih časopisa.

 

 

IVANA ŠPANOVIĆ

Srpska atletičarka, takmiči se u skoku u dalj. Prvu medalju osvojila je 2007. godine na kadetskom prvenstvu Evrope.

MARIJA ŠARAPOVA

Marija Šarapova, ruska teniserka, druga igračica sveta. Sa 17. godina je osvojila Vimbldon. Mesto u svetskom džet setu prokrčila joj je zemljakinja Ana Kurnjikova, koja nikada nije osvojila turnir, a godinama je bila najplaćenija teniserka sveta. Za razliku od nje, Šarapova ima i zavidne sportske rezultate.

AMANDA BERD

Američka plivačica i sedmostruka osvajčica medalja na Olimpijskim igrama. Pored uspešnih sportskih ostvarenja, pozirala je za brojne časopise, kao što su FHM, Sport Ilustrejtid i Plejboj.

LERIN FRANKO

Paragvajska atletičarka u disciplini bacanje koplja. Pojedini zapadni mediji su je 2008. godine dovodili u vezu sa najboljim srpskim sportistom Novakom Đokovićem, a 2011. proglašena od strane časopisa "Men's Health" za najatraktivniju sportiskinju sveta.

 

SUTRA VAM DONOSIMO DRUGI DEO LISTE NAJLEPŠIH 10 

(Telegraf.rs / foto fejsbuk / SI)

 

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA